Connect with us

Ştiri din Sălaj

Procurorii cer arestarea preventivă a inculpaților Vasile și Dana Coța


După ce au fost încătușati ieri după-masă și reținuți 24 de ore în Centrul de Arest Preventiv, Daniela Coța – acționar la echipa de Volei Municipal Zalău și Vasile Coța – președintele echipei de Volei Municipal Zalău, sunt inculpați, iar azi procurorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile


Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, prim-procurorul adjunct Sorin Flonta, “în cursul zilei de azi procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de care sunt acuzați. S-a formulat propunere de arestare preventivă pentru ambii inculpați care a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj”.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, ședința de judecată a început la ora 13.00, astfel că Daniela și Vasile Coța se află în fața judecătorului care urmează să ia o decizie importantă în acest caz.


Cei care s-au ocupat de destinele clubului ACS Volei Municipal Zalău în ultimii patru ani au ajuns după gratii în Centrul de Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj


Acum mai puțin de două săptămâni, mai exact pe data de 12 mai, conducerea echipei CS Volei Municipal a fost luată prin surprindere de procurorii sălăjeni, care au descins atât la domiciliul acestora, cât și la sediul trustului de presă Sălăjeanul TV – pe care o patronează cei doi.

Procurorii și mascații au percheziționat mai multe locații de unde au ridicat documente, înscrisuri și acte oficiale. Familia Coța este cercetată penal, planând aici nu mai puţin de cinci capete de acuzare: cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată.

Cercetările au continuat cu cei doi suspecți în libertate. Însă, în cursul zilei de azi, 21 mai, Dana și Vasile Coța s-au trezit cu cătușele pe mâini și “cazați” după gratiile Centrului de Arest Preventiv al IPJ Sălaj!?

Dana şi Vasile Coța au încercat să ascundă probe, motiv pentru care au fost reținuți de procurori

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a luat măsura reținerii pentru 24 de ore împotriva Danielei Coța și a lui Vasile Coța, sub acuzațiile de obținere ilegală de fonduri și delapidare în dosarul ACS Volei Municipal Zalău.

De precizat că, în acest moment, cei doi moguli de presă din Sălaj au doar calitatea de inculpați. Președintele Clubului Volei Municipal Zalău a fost reținut de procurori și încătușat în jurul orei 14.30, iar consoarta lui – Daniela Coța, cea care şi este unul dintre acționarii clubului, a fost reținută și încătușată puțin după ora 16.00.

Ce a făcut, concret, familia Coța?

Concret, folosind un limbaj mai popular, familia Coța – adică Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 19 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 420.000 Euro!?

Tot procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coța ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente și date false pentru obținerea de fonduri publice.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj