Connect with us

Pescuit și Vânătoare

FOTO. Pescari depistaţi pe lacul Vârşolţ, deşi este perioadă de prohibiţie

Cei patru “curajoşi” au fost depistaţi în urma unei acţiuni demarate de AJVPS Sălaj şi al Jandarmeriei Sălaj


Lacul Vârşolţ este un punct turistic important al judeţului Sălaj, dar totodată este şi un punct de reper pentru amatorii de pescuit şi nu numai.

Însă, din păcate, lacul primeşte “vizitatori” şi în perioada în care este interzis acest lucru şi aici ne referim la pescari.

Ei bine, deşi este plină perioadă de prohibiţie, aceştia nu ţin cont de restricţii şi merg să pescuiască pe Vârşolţ.

Aşa s-a întâmplat şi joi seara, când patru pescari s-au gândit că este bine să ignore toate restricţiile în vigoare şi au plecat la pescuit.

Ghinionul lor a fost că AJVPS Sălaj, împreună cu Jandarmeria Sălaj organizează acţiuni de verificare asupra lacului şi astfel, cei patru pescari au fost depistaţi în zona de maximă siguranţă a barajului Vârşolţ.

“Acţiune a personalului AJVPS Sălaj şi al Jandarmeriei Sălaj de combatere a braconajului pe Vârşolţ. S-au depistat patru pescari în zona de maximă siguranţă a barajului Vârşolţ, care pescuiau liniştiţi în plină perioadă de prohibiţie. Pentru cei care aşteptau să <cumpere> peşte de la ei… le spun să nu-i mai aştepte! Mulţumesc Jandarmeriei pentru ajutor şi implicare”, a spus Veronica Ispas – vicepreşedinte AJVPS Sălaj.

“Joi, 21.05.a.c., în jurul orei 20.00, în urma sesizării făcute de către reprezentanții A.J.V.P.S. Sălaj, un echipaj de jandarmerie a depistat mai multe persoane în timp ce pescuiau în zona de protecție a lacului de acumulare Vârșolț. Persoanele în cauză, trei bărbați din comuna Vârșolț și unul din comuna Șamșud, au fost sancționate contravențional pentru încălcarea art. 59, lit. „f” din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, respectiv „pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”. Cuantumul total al amenzilor aplicate de jandarmi a fost de 4.000 de lei. Reamintim că măsura de prohibiţie pentru pescuit, în anul 2020, s-a stabilit pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv”, se arată şi într-un comunicat al Jandarmeriei Sălaj.

Sursa foto: Veronica Ispas

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare