Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Lucrări ample de asfaltare pe drumurile din Sălaj

Dacă în această perioadă se lucrează pentru asfaltarea a peste 20 de kilometri între localităţile Bocşa şi Bobota, ministrul transportului asigură că în perioada următoare vor începe lucrări de asflatare şi pe alte tronsoane precum Tihău – Hida, Zimbor – Huedin sau Ciumărna – Topa Mică


Anul 2020 este anul investițiilor în infrastructura de transport, al dezvoltării și modernizării rețelei de drumuri din România!
Când afirm acest lucru, nu mă refer doar la infrastructura mare de transport (autostrăzi, drumuri expres), ci și la rețeaua de drumuri naționale care asigură conectivitatea între județe, regiuni etc.

Pentru acest an, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a pregătit un plan ambițios în ceea ce privește întreținerea și reabilitarea de drumuri naționale, în acest moment, la nivel national, existând 942 de kilometri de drumuri naționale pe care se lucrează.

În județul Sălaj, în acest moment, se execută covoare asfaltice pe aproape 21 de kilometri de drum national între localitățile Bocșa – Bobota (DN 1F km 102+000 până la km 122+860), programul pentru acest an cuprinzând pe acest sector de drum lucrări pentru peste 66 kilometri de drum.

“Mai mult, urmează să fie reabilitate drumuri din județul nostru, uitate de celelalte guvernări: aproape 25 de kilometri de drum național între localitățile Hida – Tihău (DN 1G km 30+655 – km 55+245) și peste 20 de kilometri de drum național între localitățile Topa – Ciumărna (DN 1F km 49+960 – km 70+813)”, spune Lucian Bode, ministrul transportului.

De menţionat alte două investiții extrem de importante pentru sălăjeni.

Prima se referă la reabilitarea a aproape 20 de kilometri de drum national între localitățile clujene Baciu – Topa Mică (km 16+329 – km 36). Un alt drum care face legătura cu județul Sălaj, cu impact major pentru locuitorii județului nostru, este reabilitarea a aproape 22 de kilometri de drum national între localitățile Huedin – Zimbor (DN 1G Km 3+600 – Km 25).

“Sunt conștient că infrastructura județului Sălaj are nevoie de investiții, astfel că acest tip de lucrări vor fi făcute constant pentru a se asigura viabilitatea rețelei județene de drumuri naționale. Cei care nu au înțeles importanța acestor programe, de fapt nu au înțeles că investițiile în drumuri salvează vieți și dezvoltă economii locale!”, spune Lucian Bode.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj