Connect with us

FOTBAL

AJF Sălaj lucrează la scenarii pentru reluarea campionatului

Forul condus de Daniel Sabou încă nu a luat vreo decizie în ce priveşte modalitatea de terminare a Ligii a IV-a, a Ligii a V-a şi a Cupei României, dar aşteaptă avizul favorabil din partea autorităţilor în ce priveşte fotbalul amator. ”Avem patru scenarii, dar degeaba decidem acum ceva, dacă autorităţile vin la 1 iunie  şi spun că sportul pentru amatori rămâne închis”, spune preşedintele Daniel Sabou


Fotbalul rămâne ”blocat” mai ales pentru amatori, deoarece autorităţile au precizat clar că sportul s-a deschis din 15 mai doar pentru echipele profesioniste, care şi-au putut relua pregătirile în cadrul unor cantonamente foarte stricte.

În ce priveşte Liga a II-a, acest eşalon se va relua doar pentru primele şase clasate care în iulie vor juca într-un play-off pentru promovarea în prima ligă, iar pentru restul grupărilor întrecerea s-a îngheţat. S-a îngheţat şi Liga a III-a, iar în ce priveşte ligile judeţene încă se aşteaptă noi decizii din partea autorităţilor în ce priveşte sportul pentru amatori.

AJF Sălaj are în lucru patru scenarii în ce priveşte reluarea campionatului, doar că unul dintre ele nu mai poate fi pus în discuţie. Este vorba de disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat, lucru imposibil.

Rămân valabile celelalte trei scenarii, îngheţarea campionatelor, anularea acestora, sau disputarea unui play-off fie el chiar şi între primele două clasate pentru desemnarea campioanei.

Rămâne în ”cărţi” şi disputarea fazelor finale din Cupa României, având în vedere că AJF Sălaj va trebui să comunice la FRF echipa ce va merge la faza naţională.

”Purtăm şi noi discuţii cu membrii afiliaţi, dar încă nu am luat nicio decizie şi aşteptăm măsurile de relaxare care ar urma să se dea începând cu data de 1 iunie. Degeaba decidem acum ceva, dacă autorităţile vin la 1 iunie şi spun că sportul pentru amatori rămâne închis. Ne ghidăm după cele patru scenarii date de FRF. Disputarea tuturor meciurilor care devine imposibil, se îngheaţă campionatul, se anulează, iar un alt scenariu mai aproape de adevăr este disputarea unui play-off şi play-out sau doar a unui baraj între primele clasate pentru desemnarea campioanei”, ne-a declarat Daniel Sabou.

Alte AJF-uri au şi decis modul de terminare a competiţiilor

”Şi noi am putea convoca Biroul Executiv şi să luăm o hotărâre, dar îl vom convoca doar în momentul în care ştim când se poate relua fotbalul amator”, spune preşedintele de la AJF Sălaj

În condiţiile în care FRF a anunţat că va organiza barajul de promovare în Liga a III-a între trei campioane judeţene, automat fiecare AJF din ţară trebuie să îşi desemneze campioana.

Unele AJF-uri au şi decis de pe acum modul cum se vor relua competiţiile, în luna iulie, astfel că ”vecinii” de la AJF Cluj au stabilit disputarea unui play-off între primele patru clasate din Liga a IV-a şi disputarea fazelor finale din Cupa României. Pentru restul echipelor sezonul a fost ”îngheţat”.

În ce priveşte AJF Sălaj, forul condus de Daniel Sabou va lua o hotărâre doar după un aviz favorabil de la autorităţi în ce priveşte fotbalul amator.

”În momentul în care primim acceptul de reluare a antrenamentelor şi la fotbalul amator, atunci în secunda doi le comunincăm echipelor şi decidem modul cum vom duce la bun sfârşit acest campionat. Şi noi am putea convoca Biroul Executiv şi să luăm o hotărâre, dar îl vom convoca doar în momentul în care ştim când se poate relua fotbalul amator. Atunci ştim exact şi ce timp avem la dispoziţie să ne încadrăm cu finalizarea campionatului. Ce rost are să dăm acum o decizie ca mai apoi să revenim asupra ei, dacă fotbalul amator nu se va putea relua”, a spus Daniel Sabou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL