Connect with us

FOTBAL

SONDAJ. Dor de fotbal. Majoritatea echipelor din Liga a IV-a vor ca sezonul să continue

După ce s-au luat decizii cu privire la campionatele organizate de Federaţia Română de Fotbal, cei de la FRF au dat mână liberă AJF-urilor din ţară să găsească cele mai bune soluţii pentru încheierea campionatelor şi stabilirea echipelor care vor participa la baraj. În ceea ce priveşte judeţul Sălaj, încă nu s-a luat o astfel de hotărâre, aşa că am profitat pentru a sta puţin de vorbă cu antrenorii echipelor din Liga a IV-a şi a vedea care sunt doleanţele acestora


Au trecut săptămâni întregi de când fotbalul românesc a intrat în stand-by din cauza pandemiei de coronavirus. Totuşi, uşor-uşor, s-a trecut de la variante şi ipoteze la decizii concrete cu privire la primele trei ligi. Astfel, Liga 1 ar urma să se reia în luna iunie, urmând ca la Liga a II-a să aibă loc un play-off între primele şase clasate, restul formaţiilor urmând să intre în vacanţă.

La nivelul Ligii a III-a, deciziile au fost ceva mai drastice, iar sezonul a fost îngheţat, urmând ca prima clasată din fiecare serie să promoveze în Liga a II-a. Totuşi, în cazul în care primele două clasate sunt despărţite de mai puţin de trei puncte, cele două vor disputa un baraj tur – retur pentru stabilirea formaţiei ce va promova în eşalonul secund.

Odată cu aceste decizii, Federaţia Română de Fotbal a dat mână liberă Asociaţiilor Judeţene de Fotbal pentru a stabili ce se va întâmpla cu Liga a IV-a şi Liga a V-a, cu menţiunea că echipa campionă din fiecare judeţ trebuie să fie menţionată până la finalul lunii iulie.

S-a modificat şi formatul barajului de promovare în Liga a III-a, astfel că vor avea loc 14 mini turnee, la fiecare turneu urmând să participe trei echipe ce vor juca fiecare cu fiecare, iar câştigătoarea va obţine dreptul de promovare. Mai apoi, se va trage din nou la sorţi componenţa acestor turnee, respectând criteriile geografice.

Revenind puţin la ceea ce se întâmplă în judeţ, să spunem că – pentru moment, AJF Sălaj nu a pronunţat nicio decizie oficială în privinţa campionatelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a. Este o decizie delicată şi oficialii de la AJF nu îşi doresc să se pripească şi să ia o decizie care nu ar fi corectă pentru toate echipele.

Sunt analizate patru scenarii: îngheţarea campionatului, anularea campionatului, terminarea campionatului în sistemul iniţial sau continuarea campionatului cu un număr mai mic de jocuri.

Până la comunicarea deciziei oficiale din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Sălaj, am decis să stăm puţin de vorbă cu echipele din Liga a IV-a să vedem care este pulsul în teritoriu şi ce îşi doresc echipele de fapt.

În ziarul Sportul Sălăjean din 20 mai puteţi găsi ce spun reprezentanţii echipelor din Liga a IV-a, cine îşi doreşte să continue sezonul şi cine nu şi totodată care sunt variantele de continuare a campionatului,

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL