Connect with us

HANDBAL

Final de sezon şi pentru HC Zalău

În urma şedinţei de luni a Consiliului de Administraţie al FRH s-a votat închiderea sezonului 2019 – 2020, iar clasamentul final rămâne cel actual, în care gruparea de sub Meseş se regăseşte pe locul 8


Timp de mai bine de o lună, Federaţia Română de Handbal a tot căutat variante de terminarea a campionatului pe teren. A propus varianta disputării jocurilor în iunie, sub forma unor turnee de sală, după care a revenit cu o altă variantă, în care s-ar mai fi jucat turneul final al Cupei, restanţa dintre HCM Slobozia – CSM Bucureşti, turneul final din Divizia A şi cel de promovare.

Până la urmă, niciuna dintre aceste variante nu a rămas cea finală, având în vedere că EHF a impus Federaţiei Române de Handbal, ca până la data de 1 iunie să fie comunicate echipele ce vor merge în Liga Campionilor, iar până la 13 iulie, cele calificate în Cupa EHF. În aceste condiţii, planurile celor de la FRH au fost date peste cap, iar campionatul nu se mai putea termina pe teren. Săptămâna trecută, preşedintele Alexandru Dedu a avut o videoconferinţă cu conducătorii de cluburi, pentru a afla opinia fiecăruia, iar luni, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie s-a dat şi decizia finală.

Campionatul de handbal a fost îngheţat, iar clasamentul final rămâne cel actual, după 19 etape. În aceste condiţii, finalul de sezon o găseşte pe HC Zalău, pe locul 8, cu 27 de puncte, fiind la egalitate de puncte cu Gloria Bistriţa şi Măgura Cisnădie, formaţii aflate pe locurile 6, respectiv 7. Tot 27 de puncte are şi SCM Craiova, care ocupă locul 9.

Nouă victorii şi opt înfrângeri a înregistrat echipa antrenată de Gheorghe Tadici în cele 19 etape. Cea mai de răsunet victorie a fost obţinută chiar în prima etapă, în faţa vicecampioanei CSM Bucureşti.

Gloria Buzău, Dunărea Brăila, Gloria Bistriţa şi Măgura Cisnădie sunt alte echipe care au terminat în faţa Zalăului, dar pe care gruparea de sub Meseş le-a învins în acest campionat, pe teren propriu.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL