Connect with us

Sporturi

Ioana Lung: „Nu mă gândesc la reluarea competiţiilor. Vreau să fiu la fel de pregătită cum eram înainte de închiderea bazelor sportive”

Ce este mai greu a trecut şi de câteva zile, România a ieşit din starea de urgenţă şi putem ieşi din nou din case. Sigur, respectând măsurile impuse de autorităţi, având în vedere că din 15 mai, România a intrat în stare de alertă. Oricum, competiţiile sportive, cel puţin cele de amatori mai au de aşteptat, astfel că meciurile oficiale se mai lasă aşteptate…


Le este greu şi lor, sportivilor, şi nouă, iubitorii sportului, dar mai este puţin, sănătatea este pe primul loc.

Acest lucru l-a înţeles şi Ioana Lung, una dintre marile speranţe ale tenisului sălăjean. Tânăra se laudă cu peste 80 de trofee şi 30 de turnee câştigate până la vârsta de 14 ani, fiind totodată şi o elevă de nota 10 la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău. În perioada stării de urgenţă, Ioana Lung nu s-a lăsat doborâtă de criza mondială şi a continuat să se pregătească, chiar dacă a făcut-o individual.

Totuşi, tenismena a avut şi un mare avantaj în perioada asta, având în vedere că locuieşte la casă şi se bucură de curtea care în această perioadă i-a fost baza de pregătire. Sportiva de la Palatul Copiilor Zalău s-a antrenat zilnic şi chiar a primit câteva exerciţii de la Bogdan Cuceu, exerciţii care o ajută să-şi menţină forma fizică.

Ioana nu se gândeşte deocamdată la reluarea competiţiilor şi îşi propune acelaşi antrenament intens pentru ca în acel moment în care vor putea fi reluate turneele să fie la capacitate maximă, atât din punct de vedere sportiv, cât şi psihic.

„În ciuda stării de criză, pot să spun că am continuat cu antrenamentele constant, într-adevăr, nu atât de frecvent, dar am încercat să mă menţin într-o formă favorabilă. În această perioadă, m-am antrenat alături de Bogdan Cuceu, acesta oferindu-mi şi exerciţii zilnice de pregătire fizică pentru menţinere. În ceea ce priveşte reluarea competiţiilor, nu mă gândesc la asta acum, ci la faptul că după acest timp, trebuie să fiu cel puţin la fel de pregătită cum eram înainte de închiderea bazelor sportive. Şi, de ce nu? Îmi doresc progres şi avansare atât pe plan competiţional, cât şi pe plan psihic”

Ioana Lung

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi