Connect with us

ARTE MARTIALE

Andreea Szilaghi, karateka din Marca: „Aştept cu nerăbdare să mă întorc pe tatami”

Profitând de această perioadă de „pauză forţată”, tânăra karateka din comuna Marca care a strâns peste 70 de medalii până la vârsta de 13 ani se pregăteşte acasă încercând să fie într-o formă bună în momentul în care competiţiile se vor relua


Încet-încet ne apropiem de ziua în care vom începe să revenim la normal. Această revenire se va face gradual. Însă, dacă vom fi responsabili ne vom putea bucura în curând de tot ceea ce a însemnat viaţa înainte de această pandemie.

Dacă ar fi să luăm un lucru pozitiv din toată această nebunie este fără îndoială faptul că am putut să ne bucurăm de timp liber petrecut în familie şi pentru a putea realiza ceea ce până acum nu am reuşit. Totodată, pentru sportivi a fost ceva mai dificil, dar sunt unii care se bucură de o situaţia fericită, de a sta la casă, fapt ce le-a permis să se pregătească mai bine în propria curte. Desigur, nu se compară pregătirea de acasă cu cea de la club, însă este cu siguranţă un mare plus.

De o astfel de situaţia s-a putut bucura în această perioadă şi Andreea Szilaghi. Mândria comunei Marca, cea care până la vârsta de 13 ani a reuşit să cucerească peste 70 de medalii în competiţiile de karate s-a putut pregăti în propria curte şi este nerăbdătoare să revină pe tatami pentru a-şi îndepli visul de a ajunge la 100 de medalii cucerite.

„În această perioadă de izolare am încercat să mă menţin într-o formă fizică cât mai bună continuând de acasă pregătirea pentru viitoarele concursuri. Din 15 martie am primit diverse teme de studiu din partea antrenorului pe care ulterior am încercat să le pun în practică. Faptul că stau la casă m-a ajutat într-adevăr foarte mult în această perioadă. Mi-am putut continua activităţile obişnuite, de la alergat, la plimbări cu bicicleta şi alte exerciţii în aer liber. Din păcate, visul meu de a ajunge la 100 de medalii anul acesta nu se va îndeplini. Dar, poate anul viitor. Cel mai important este să fim sănătoşi, făcând cât mai multă mişcare”, ne-a declarat Andreea Szilaghi.

Chiar dacă din 15 mai România a ieşit din starea de urgenţă, deocamdată nu se vor putea relua şi competiţiile sportive. Un lucru este cert, cu toţii ne dorim ca acestea să revină în prim-plan, însă de noi toţi depinde cât de repede se va putea realiza acest lucru.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE