Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un nou FOCAR de coronavirus în Sălaj. 15 cazuri noi într-o singură zi!


Situație explozivă la Complexul de Servicii Sociale Jibou, acolo unde nu mai puțin de 15 persoane (angajați și copii instituționalizați) au fost confirmați aseară cu COVID-19, iar cel puțin alte cinci persoane sunt suspecte de noul coronavirus. Azi dimineață, o parte dintre angajații complexului nu au mai vrut să intre la serviciu, iar autoritățile îi amenință cu dosare penale!?


Imediat după ce țara noastră a ieșit din starea de urgență, Sălajul a înregistrat un record de cazuri noi de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, în județ au fost înregistrate nu mai puțin de 17 cazuri noi! Cu toții, ne-am îngrozit de această explozie de cazuri și oamenii așteptau vești despre noile cazuri.

Reporterii de la Știrile din Sălaj au cercetat mai pe îndelete cazul și au ajuns în fața unui nou FOCAR de coronavirus în Sălaj.  Astfel, dintre cele 17 cazuri noi, 15 vin din același loc: Complexul de Servicii Sociale Jibou!?

Cunoscut în popor ca și Casa de Copii Jibou, complexul în care sunt instituționalizați 41 de copii a intrat în „bătaia puștii” acum două săptămâni, atunci când o educatoare din centru a fost confirmată cu COVID-19.

Pe data de 1 mai, a fost înregistrat și primul caz de acest gen în rândul copiilor instituționalizați. Este vorba despre o adolescentă de 19 ani, care a fost internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Între timp, atât eleva, când și educatoarea, s-au vindecat și au fost externate.

12 copii și trei angajați ai centrului au fost infectați cu COVID-19

Din păcate, problemele de la Complexul de Servicii Sociale Jibou nu s-au rezolvat atunci. Mai mult, problemele au escaladat și s-a ajuns la o situație gravă. Primele semne au fost remarcate pe data de 13 mai, când un alt elev – un băiat în vârstă de 11 ani – a fost confirmat cu COVD-19.

A fost începutul exploziei de cazuri de la Casa Copilului, deoarece tot mai mulți elevi au început să se simtă rău, acuzând febră.

În cursul zilei de joi, elevii și personalul au fost testați și rezultatele venite vineri seara au fost catastrofale. Nu mai puțin de 12 copii și trei angajați ai centrului au fost confirmați cu COVID-19!?

Aseară, a fost forfotă mare în orașul de pe valea Someșului. Undeva în jurul orei 23.30, cele 15 persoane infectate cu noul coronavirus au fost transportate la Spitalul de Infecționase Zalău la bordul unei autospeciale de la ISU Sălaj.

Să precizăm faptul că, dacă educatoarea este originară din satul Rona, cei trei angajați infectați sunt din orașul Jibou.

Alarmă de gradul zero la Jibou

Încă de dimineață, Complexul de Servicii Sociale Jibou se afla în alarmă de gradul zero.

Știind gravitatea situației, angajații din schimbul I, ce trebuiau să meargă la serviciu sâmbătă, la ora 8.00, au refuzat intrarea în Centru. Este vorba de 6 persoane, care nu vor să împărtășească pățania celor trei colegi infectați. Cu toții, au fost amenințați cu dosare penale. Cu toate acestea, oamenii nu mai vor să intre în centru.

În aceste condiții, la Complexul de Servicii Sociale se află acum doar 7 – 8 persoane. Conform unor informații de ultimă oră, un alt angajat este suspect de COVID-19.

Aceasta nu este și ultima veste proastă, deoarece în cursul zilei de azi încă cinci copii au fost transportați la spital, cu toții suspecți de coronavirus.

Vom reveni cu mai multe amănunte.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj