Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău trebuie să restituie o parte din banii primiţi pe ultimul contract de finanţare!


Cum acest sezon s-a terminat cu mai bine de două luni mai repede, iar jucătorii nu au mai fost plătiţi, dar nici nu s-au mai înregistrat alte cheltuieli în condiţiile în care din 18 martie nu a mai fost activitate, gruparea de sub Meseş a rămas cu bani necheltuiţi, care vor trebui returnaţi Primăriei. Din câte se pare ar fi vorba de o sumă deloc mică, aproximativ 700.000 de lei


Ani la rând, Primăria Municipiului Zalău a fost generoasă când a venit vorba de susţinerea activităţii voleibalistice din oraşul de sub Meseş. Asta mai ales că sportul de sub fileu a avut tradiţie la Zalău şi de-a lungul anilor s-au obţinut performanţe notabile de Elcond, Remat şi chiar şi de Volei Municipal Zalău.

Această grupare care din 2016 a fost condusă de familia Coţa a beneficiat în fiecare sezon de susţinere financiară de peste 30 de miliarde lei vechi. Au fost şi bugete mai mari de 35 de miliarde lei vechi, iar cel din actualul sezon aproape că a ajuns la această cifră. În primă fază, Primăria Municipiului Zalău a alocat 2,9 milioane pentru stagiunea 2019 – 2020, dar la mijlocul lunii martie a venit cu o suplimentare a bugetului de 450.000 de lei. Practic, pentru această stagiune, Volei Municipal Zalău a avut o susţinere de la autorităţi de 3,35 de milioane lei, doar că aceşti bani erau prevăzuţi pentru întreg sezonul de 10 luni (august – mai).

Cum activitatea la volei s-a terminat pe 18 martie, automat Volei Municipal Zalău ar trebui să restituie o parte din banii primiţi în contractul de finanţare. Asta deoarece, pe ultimele două luni şi jumătate, la echipă nu a fost nicio activitate, iar jucătorii nici măcar nu au fost remuneraţi pentru ultimele două luni şi jumătate din contract. În plus, clubul nu a mai avut nicio altă cheltuială, iar acei bani care nu s-au consumat trebuie să fie restituţi.

Ar fi vorba de aproximativ 700.000 de lei şi din câte se pare Primăria va face o solicitare pentru ca Volei Municipal Zalău să restituie banii care nu s-au consumat.

Rămâne o altă întrebare de la care iubitorii voleiului zălăuan aşteaptă răspuns. Cum s-au aloca bani în avans la Volei Municipal Zalău, mai ales în luna martie, când acea suplimentare a bugetului a avut loc chiar în ziua în care campionatul a fost îngheţat.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1