Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Organizaţia UDMR Sălaj, implicată într-o donaţie de 30.000 de măști chirurgicale pentru școli și vârstnicii din județ!


După ce luna trecută s-a implicat într-o campanie prin care cei ce se luptă cu pandemia în linia întâi au primit măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectant de la Guvernul Ungariei, Organizația Județeană UDMR Sălaj este implicată din nou într-o campanie importantă


La cererea UDMR au ajuns în România 1 milion de măști chirurgicale. Este vorba despre o donație privată, care a sosit în țară cu ajutorul guvernului ungar.

În funcție de necesități, fiecare organizație județeană a UDMR a hotărât orientarea acestei donații către școli, elevi, profesori, persoane în vârstă, organizații non-guvernamentale cu profil social, instituții sanitare sau autorități ai administrației publice locale.

   

La începutul lunii iunie elevii din clasele a opta și a douăsprezecea vor reveni în școli, unde vor fi pregătiți pentru examenul național și bacalaureat de către profesori.

Siguranța lor este mai presus de toate, tocmai de aceea având în vedere numărul de măști primite în județul Sălaj acestea sunt destinate tuturor elevilor și profesorilor din instituțiile de învățământ, unde există și predare în limba maghiară.

Având în vedere eforturile noastre pentru combaterea virusului Covid-19, trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi și să fim uniți în astfel de momente grele. Astfel Organizația Județeană UDMR Sălaj a intermediat donația a 30.000 de măști chirurgicale.

 

La cererea UDMR în urmă cu o lună a mai sosit în România un transport de ajutoare. Atunci am cerut măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectant pentru cei ce se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale.

Ajutorul venit din partea Guvernului Ungariei a sosit în momentul cel mai potrivit, și ne bucurăm că s-au găndit și la sălăjeni. Pe această cale dorim să mulțumim guvernului maghiar, Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca și, totodată, lui Frank Liu – donatorul privat pentru sprijinul acordat.

Biroul de presă UDMR Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj