Connect with us

Ştiri din Sălaj

Acţiune amplă a poliţiştilor de la secţia Crasna: S-au întocmit dosare penale şi s-au dat sancţiuni de peste 20.000 de lei


Acţiunea a avut loc pe data de 12 mai, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a sancțiunilor ridicându-se la suma de  21900 lei


Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea şefului inspectoratului, au desfăşurat o acţiune pe raza secţiei şi a comunelor arondate pentru prevenirea faptelor antisociale, respectarea ordonanţelor militare, dar şi pentru a combate ilegalităţile de orice fel.

Activitatea a avut loc la data de 12 mai a.c., context în care au fost verificate cinci persoane faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, 89 de persone au fost legitimate şi 102 autovehicule verificate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, din care nouă la regimul circulaţiei rutiere, 17 la Legea nr. 61/1991, cinci la Legea 171/2010, o faptă fiind aplicată la alte acte normative.

Valoarea totală a sacţiunilor se ridică la suma de 21900 lei.

În cadrul acţiunii a fost reţiunt un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat trei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, au fost identificaţi autorii în patru dosare penale rămase cu persoane neidentificate şi au fost întocmite acte de sesizare din oficiu în două dosare penale pentru conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

Infracţiuni rutiere

La data menţionată, ora 10.00, o tânără de 33 de ani a fost identificată în trafic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat/neînregistrat pe Drumul Judeţean 191C, prin localitatea Huseni.

Câteva ore mai târziu (12 mai a.c.), ora 13.20, pe Drumul Comunal 74, în localitatea Bădăcin, un adolescent de 17 ani a fost depistat în timp ce conducea un ATV, fără a deţine permis de conducere. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că vehiculul nu era înmatriculat/înregistrat.

La scurt timp (12 mai a.c., ora 14.00), alt adolescent a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Tusa, fără a deţine permis de conducere.

Sesizări din oficiu pentru furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că, la data de 9 mai a.c., un bărbat din judeţul Cluj a sustras cheile de la un autoturism, care afla parcat în curtea unei locuinţe din localitatea Stârciu. Bărbatul s-a deplasat cu maşina pe Drumul Comunal 79, iar din verificări s-a stabilit că nu deţine nici permis de conducere.

Altă sesizare din oficiu a fost făcută de poliţişti cu privire la faptul că, în noaptea de 13 spre 14 martie a.c., un tânăr, din comuna Pericei, fără permis de conucere, a condus autoturismul prin localitatea Bădăcin, apoi pe Drumul Judeţean 110 B, ulterior pe Drumul Naţional 1 H (Şimleu Silvaniei-Nuşfalău), iar în apropiere de o benzinărie a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat într-un gard.

Bănuţi de comiterea unor infracţiuni, identificaţi de poliţişti

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 22 de ani, din comuna Sâg, bănuite de comiterea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe au fost identificate de poliţişti, tot în cadrul acţiunii. Fapta a fost comisă la data de 10 mai a.c., iar victima a fost un adolescent din localitate.

De asemenea, a fost identificat un tânăr de 21 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de ameninţate, faptă comisă la data de 9 martie a.c., victimă fiind un bărbat de 62 de ani.

–  Alt tânăr, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt a fost identificat de poliţişti. Cel în cauză a sustras în noaptea de 4 spre 5 mai a.c., de pe terenurile unor localnici, din comuna Pericei, şase generatoare, şase acumulatoare şi patru panouri solare. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Poliţiştii au mai identificat autorul într-o altă cauză de furt, faptă comisă în perioada 10-15 februarie 2017, în comuna Pericei.

În toate cauzele instrumentate, poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu, iar la finalizarea cercetărilor, dosarele penale vor fi înaintate unităţilor de parchet competente, cu propuneri legale.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj