Connect with us

HANDBAL

Se pune punct final şi la handbal. Sezonul va fi îngheţat


După videoconferinţa de luni între FRH şi reprezentanţii echipelor din Liga Florilor s-a ajuns la o concluzie clară că acest campionat se va îngheţa, toate cele 13 echipe optând pentru o astfel de decizie. Până la urmă, forul care conduce handbalul din România nu are încotro, deoarece este obligată de EHF să comunice echipele care vor participa în Liga Campionilor până pe data de 1 iunie


De câteva săptămâni, Federaţia Română de Handbal tot a căutat variante pentru terminarea competiţiilor pe teren. Mai întâi a decis ca meciurile să se joace în iunie, sub formă de turnee, după care a revenit asupra deciziei, iar la ultimul Consiliu de Adminstraţie s-a decis ca la feminin să se mai joace doar restanţa dintre HCM Slobozia – CSM Bucureşti, turneul final al Cupei, turneul final din Divizia A dar şi cel de promovare.

Nu a rămas bătută în cuie nici această variană, mai ales că majoritatea echipelor nu au fost de acord. “Ori se joacă toate meciurile, ori niciunul”, spunea Gheorghe Tadici după şedinţa de săptămâna trecută, dar până la urmă sezonul 2019 – 2020 se duce spre un final, astfel încât să nu mai aibă loc niciun meci.

Luni, preşedintele Alexandru Dedu a avut o şedinţă prin videoconferinţă cu toate cluburile din Liga Florilor şi cu cele din Divizia A care au şanse la promovare.

Toate cele 13 echipe din prima ligă au votat pentru închiderea acestui sezon fără să mai aibă loc niciun meci, iar Federaţia trebuie acum să dea şi decizia finală în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie.

Forul handbalistic nu are altă variantă decât să îngheţe acest campionat, mai ales că este obligată de EHF să comunice echipele ce vor participa în Liga Campionilor până pe data de 1 iunie. În plus, FRH, trebuie să comunice la EHF şi echipele ce vor juca în Europa Handball League, până pe data de 13 iulie.

Practic, nici timp suficient nu mai există pentru disputarea celor 7 etape, astfel că acest campionat va fi îngheţat, dar decizia finală o va lua Consiliul de Administraţie, pe data de 18 mai.

Şapte etape mai erau de disputat din acest campionat, HC Zalău mai având de jucat cu Minaur Baia Mare, HCM Slobozia, SCM Rm. Vâlcea, Dunărea Brăila, CSM Slatina, Măgura Cisnădie şi “U” Cluj.

În momentul întreruperii campionatului, HC Zalău se afla pe locul 8, dar cu acelaşi număr de puncte precum Gloria Bistriţa şi Măgura Cisnădie, ocupantele locurilor 6, respectiv 7.

“S-a discutat cu toţi preşedinţii de problemele care sunt şi ce îşi doreşte fiecare. Acum situaţia s-a limpezit, fiindcă EHF cere comunicarea echipelor ce vor evolua în Liga Campionilor până pe data de 1 iunie. Luni va fi Consiliul de Administraţie şi trebuie să se ia o hotărâre. Din punctul meu de vedere nu se va juca, nici Liga Naţională, nici Cupa României, dar nici jocurile de baraj. Nu este normal să se acorde titlu, având în vedere că mai erau de jucat 7 etape, la fel cum nu este normal ca să retrogradeze vreo echipă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, managerul de la  HC Zalău

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL