Connect with us

Ştiri din Sălaj

Povestea tulburătoare a directorului economic din Primăria Zalău, infectat cu COVID-19


După o săptămână în care a avut febră şi s-a simțit rău, Mariana Cuibuș a fost internată la spital, a fost testată și s-a dovedit a fi infectată cu virusul COVID-19 formă severă. Mariana Cuibuș a stat internată în spital peste două săptămâni, perioadă în care a trecut prin clipe grele, fiind testată de 4 ori împotriva noului coronavirus


La câteva zile după internare, Mariana Cuibuș a aflat că este cercetată penal pentru că ar fi comis infracțiunea de fals în declarații.

Polițiștii au întocmit un dosar penal “pe genunchi”, iar ziarele au început să scrie titluri care mai de care mai atrăgătoare. Cert este că directorul economic din Primăria Zalău, Mariana Cuibuș, a fost declarată nevinovată, iar dosarul a fost clasat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

“Prin prezenta, vă aduc la cunoștință faptul că în data de 06.05.2020 mi-a fost comunicată Ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj emisă în data de 30.04.2020 prin care s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de fals în declarații, organele de cercetare penală și procurorii constatând, pe bună dreptate, că nu m-am făcut vinovată de săvârșirea infracțiunii, respectiv că fapta nu există. Am considerat că este necesar să vă comunic această informație, având în vedere faptul că în ultima perioadă, imaginea mea a fost grav afectată ca urmare a apariției în anumite publicații a unor articole prin care s-au spus neadevăruri la adresa persoanei mele (unele chiar și-au permis să îmi publice numele fără acordul meu)”, este scrisoare trimisă de Mariana Cuibuș, directorul economic din cadrul Primăriei Municipiului Zalău.

Reporterii Știrile din Sălaj vă prezintă în exclusivitate povestea tulburătoare prin care a trecut Mariana Cuibuș, care a învins temutului virus SARS-COV-2

De la febră și dureri de spate, a ajuns să fie internată în spital

“Sunt una dintre acele persoane care au avut neșansa de a contacta acest virus care a dat peste cap o lume întreagă pe care eu am reușit să-l înving cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul cadrelor medicale. Chiar nu știu cum am contactat virusul pentru că nu am călătorit în străinătate și nici nu am intrat în contact cu persoane care au fost în străinătate. Am fost internată în spital în data de 1 aprilie,asta după o săptămână în care am avut febră, dureri de spate. Am urmat tratamentul pe care medicul de familie mi l-a prescris. Tratamentul constă în algocalmin, paracetamol, sunt primele medicamente pe care medicul de familie le dă. După care am intrat și pe antibiotice în momentul în care la sfârșit de săptămână s-a constatat că febra nu scade”, ne spune Mariana Cuibuș.

Mariana Cuibuș a stat 4 zile la terapie intensivă și a purtat mască de oxigen

“Am fost un diagnostică cu SARS-COV-2 în formă severă. Plămânii mei au fost afectați destul. La început a fost o pneumonie, așa a debutat. Din cele 17 zile cât am stat în spital, am fost 4 zile și 4 nopți internată pe Terapie Intensivă unde mi s-a administrat tratamentul, dar am avut o mască de oxigen. Nu am fost intubată mecanic. Am fost ajutată cu oxigen pentru că plămânii erau inflamați și normal aceastea sunt urmări. Virusul lasă urmări, cel puțin mie mi-a lăsat urmări. Probabil eu am avut imunitatea mai scăzută și de aceea virusul a fost mai agresiv. Nu mulți se pot lăuda că au un sistem imunitar bun. Dar trebuie să avem grijă și să respectăm măsurile de siguranță obligatoriu”, ne povestește supraviețuitoarea Cuibuș.

Urmează o lungă perioadă de recuperare pentru vă virusul COVID-19 lasă urmări

“În data de 17 aprilie am ieșit din spital și după aceea mi-am continuat acasă tratamentul. Au fost încă 20 de zile de tratament pentru pneumonie. Deci la externare, tot ce însemna parte de virus am fost tratată în spital. După ce am ajuns acasă a fost necesară o perioadă de recuperare. Am primit concediu medical și am continuat tratamentul pentru plămâni care erau inflamați și au fost afectați destul de mult. Încă mai am nevoie de o perioadă de recuperare, dar sunt ok. Trebuie să ai răbdare în aceste afecțiuni ale plămânilor. Nu am mai avut până acuma probleme, nu mă știu să fi fost internată vreodată. Eu mă consider o învingătoare. Au fost grele zilele acestea, mai ales acele 4 zile la Terapie Inensivă”, a declarat directorul din Primărie.

Familia și personalul medical i-au dat încredere să treacă peste acestă grea încercare

“În această perioadă mi-a fost alături și mi-au dat încredere familia și personalul medical de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Zalău. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul personalului medical care a dat dovadă de adevărat profesionalism, dăruire și omenie am trecut cu bine peste această încercare. Pentru mine au fost cele 17 zile de spitalizare, dar pentru personalul medical, pentru medici, asistenți, infiermiere, este un efort extraordinar care continuă și va continua cât va fi nevoie în lupta asta cu acest virus.

Pentru ceea ce au făcut pentru mine și pentru ceea ce fac în fiecare zi le mulțumesc din suflet și Dumnezeu să le dea sănătate și putere, dânșilor și familiilor lor”, a mai spus Mariana Cuibuș.

Cuibuș a fost testată de 4 ori pentru CORONAVIUS

Primul test a fost cel din data de 2 aprilie care a confirmat infecția, a urmat al doilea test care a ieșit negativ. Al treilea test a fost neconludent și s-a făcut al patrulea test care a ieșit negativ.

“Am fost testată de patru ori, s-au făcut toate analizele. Avem medici profesioniști și trebuie să îi ținem aproape pentru că întradevăr au fost foarte bine pregătiți și au acționat în aceste momente de criză. Stând 17 zile internată în spital mi-am putut da seama, că noi sălăjenii avem un spital foarte curat și bine dotat, secțiile sunt super dotate. Consiliul Județean Sălaj a făcut multă treabă și se vede”, ne-a declarat funcționarul de la Primărie.

Virusul periculos a săbit-o mult pe Mariana Cuibuș

“Am slăbit foarte mult în această perioadă, probabil deshidratarea, reacțiile după medicamente. Am slăbit mult. Sunt efectele medicamentelor, dar nu am avut alte reacții. Tratamentul care mi s-a dat eu consider că a fost unul bun și nu mi-a dat senzații nici de rău, nici de vomă”, a spus Cuibuș.

Cuibuș nu a îmbolnăvit pe nimeni cu virusul COVID-10

“Ce mă bucurăm cel mai mult, mai ales că au fost discuțiile acelea că o parte din angajați au trebuit să rămână în izolare la domiciliu, dar mulțumirea mea a fost că nu am infectat pe nimeni. Nici măcare pe soțul meu, care are diabet și care ar fi primul care ar fi putut să i-a virusul. Nu am infectat pe nimeni. Este o apăsare că te-ai îmbolnăvit fără nici o vină și poate ai transmis. Dar nu am transmis boala la nimeni și pe mine m-a ajutat. În perioada asta când ești bolnav ai și mai mult timp de gândire. Să aveți grijă toți pentru că oricine se poate infecta”, ne-a declarat Mariana Cuibuș.

Lista medicilor și a personalului medical care au salvat viața Marianei Cuibuș

“Eu le mulțumesc în mod deosebit doctorilor Găvriluț Amalia și Găvriluț Gabriel de la Pneumologie; Pușcaș Monica, Cucuian Teodora, Timiș Mihaela de la secția Infecțioase; Vereș Viorel, Angi Andreea, Balint Iosif de la secția de Terapie Intensivă care este o secție nouă în cadrul Secției de Infecțioase, precum și întregului personal medical, medici, asistente, infirmiere din cele trei secții pentru că întradevăr își fac datoria cu mult profesionalism și le este foarte greu”, a transmis cu mare emoție învingătoarea Mariana Cuibuș.

Mariana Cuibuș revine la serviciu în Primărie, în luna iunie

“Încă nu am reluat activitatea. Sunt încă în concediu medical până la sfârșitul acestei săptămâni pe urmă o să îmi i-au concediu de odihnă. O să îmi reiau activitatea la Primărie undeva la începutul lunii iunie. Deocamdată mai am de făcut recuperare. Va trebuie să merg la un control după data de 15 mai pentru a face un film la plămâni, dar depinde de rezultat. Asta e primul lucru ca să se vadă evoluția”, spune Cuibuș.

Mesajul Marianei Cuibuș pentru polițistul care a întocmit dosarul penal

“Eu nu am informații cine a făcut acest dosar. Chiar nu știu de unde a pornit această situație. Mesajul meu este să lase sentimentele acestea negative deoparte și să nu mai facă rău. Pentru că înainte de a face totuși așa ceva, trebuie să se documenteze. E simplu, suni pe cel în cauză. Eu cred că așa aș face. Există atâtea mijloace în care poți să iei legătura. Eu în data de 15 aprilie, atunci am luat la cunoștință oficial de existența unui dosar, când de fapt în presă se scria mai de mult. E ușor să faci rău, dar nu cred că mai ales când persoana este și bolnavă trebuie să ai un pic de compasiune. Vorbim de orice persoană, pentru că oricui i se poate întâmpla. Să aibă grijă toată lumea, că i se poate întâmpla oricui. Mâine poate fi oricare. Nimeni nu ăși dorește să treacă printr-o astfel de experiență și ar trebuie să lăsăm sentimentele negative deoparte, să fim mai buni, mai înțelegători și să-i tratăm pe semenii noștri cu mai mult respect”, încheie Mariana Cuibuș.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj