Connect with us

Ştiri din Sălaj

Apelul de urgență al şefului APIA pentru fermierii care vor să beneficieze de subvenţii!

Directorul general al APIA face un apel urgent către toţi fermierii care vor să beneficieze de subvenţii. Adrian Pintea a transmis prin intermediul Agrointeligenţa-AGROINTEL.RO un mesaj important pentru producătorii agricoli şi crescătorii de animale.

”Mesajul şi apelul nostru urgent către fermieri este să răspundă la telefon funcţionarilor APIA care îi sună pentru depunerea cererii unice. Că nu prea răspund. Deci îi rog pe fermieri să urmărească apelurile telefonice şi să răspundă când sunt sunaţi pentru că este important să depună cererea unică la timp”,

a anunţat şeful APIA.

Potrivit acestuia în total, până pe 8 mai au fost depuse 531.171 cereri unice pentru o suprafața de 4.000.677 hectare. Pe 8 mai au fost înregistrate 16.004 cereri cu o suprafața totala de 258.171 hectare.

Reamintim că pentru a respecta prevederile privind distanțarea socială și a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus, dar și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative asupra activităților din sectorul agricol, completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPAOnline http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj