Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Mascații au descins la familia Coța și la Sălăjeanul TV


În această după-amiază, mascaţi şi poliţişti conduşi de un procuror din cadrul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Sălaj au descins la domiciliul familiei Coţa din Aghireş şi la sediul Sălăjeanul TV – deţinut de aceştia, unde au loc şi acum percheziţii 


Luni după-amiază, familia Vasile şi Daniela Coţa s-au trezit cu mascaţii la poarta casei pe care o deţin în localitatea Aghireş (comuna Meseşenii de Jos).

Cei doi, care în ultimii aproape 4 ani au “tăiat şi spânzurat” la ACS Volei Municipal Zalău, au fost luaţi de acasă şi duşi la sediul Sălăjeanul TV de pe strada Cloşca, acolo unde de fapt a fost în ultimii ani şi sediul neoficial al clubului de volei finanţat cu atâta generozitate de autorităţile locale.

Toate acţiunile au fost conduse de un procuror din cadrul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Nu ştim dacă a existat o percheziţie şi la domiciliul celor doi, cert este faptul că  în momentul în care Vasile Coţa a venit la sediul Sălăjeanul TV avea la mână o unitate PC, iar un procuror aveau în mână şi un laptop, luate din casa din Aghireş.

Acţiunea procurorilor vizează clubul de volei

De mai bine de o oră şi jumătate, procurorii fac percheziţii la sediul  Sălăjeanul TV. Surse judiciare spun că scopul acţiunilor nu are legătură cu trustul de presă condus de familia Coța, ci cu ACS Volei Municipal Zalău, acolo unde Vasile Coţa a fost preşedinte, iar Daniela Coţa unul dintre acţionari.

În ultima perioadă, tensiunea în cadrul clubului s-a ridicat la cote maxime, iar jucătorii şi antrenorii s-au plâns că au rămas pe drumuri, dar şi cu salarii neplătite. Acestea, în condiţiile în care Primăria a virat toţi banii, conform contractului de finanţare. În aceste condiţii, familia Coţa s-a făcut nevăzută şi nu a mai răspuns de mai bine de o lună la telefoane, mesaje sau e-mailuri!

De fapt, acesta era şi modul în care “colabora” familia şi în relaţiile comerciale cu clienţii sau colaboratorii, foarte mulţi oameni plângându-se de tratamentul groaznic primit de la cei doi “oameni de afaceri”.

Contactaţi, reprezentanţii Parchetului  de pe lângă Tribunalul Sălaj nu au dorit să dea mai multe amănunte, cel puţin deocamdată.

Cazul se poate lăsa cu reţinerea suspecţilor

Un specialist în drept, ne-a spus însă care ar putea fi variantele în ce priveşte paşii în acest caz.

În cel mai simplu scenariu, procurorii vor lua actele la “puricat” şi vor continua cercetăţile penale cu suspecţii liberi.

În celălalt scenariu, se pot ridica documentele şi se poate dispune reţinerea celor doi suspecţi pentru 24 de ore, urmând ca procurorii să sesizeze instanţa de judecată ca suspecţii să fie cercetaţi în stare de libertate, dar sub control judiciar. Instanţa poate dispune, însă, şi arestarea preventivă a suspecţilor.

Spre seară, percheziţiile de la sediul Sălăjeanul TV au fost oprite, după ce mai multe acte, documente şi bunuri au fost ridicate de procurori. Pentru Daniela Coţa şi Vasile Coţa, urmează însă audierile la sediul Parchetului.

Daniela Coţa riscă să fie dată afară şi din PSD

Vasile Coța este preşedintele clubului ACS Volei Municipal Zalău din vara anului 2016.

Daniela Gabriela Coţa este unul dintre vicepreşedinţii PSD Sălaj, dar şi preşedintele organizaţiei de femei judeţene. Susţinută de PSD, aceasta a fost viceprimar al municipiului Zalău, dar şi consilier de stat pe probleme de tineret și sport în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Aflată pe cai mari anul trecut, când îşi folosea influenţa politică pentru a-şi rezolva problemele, Dana Coţa este acum cercetată penal.

Ca urmare, vicepreşedintele PSD îşi va pierde susţinerea politică şi riscă să fie dată afară din partid, conform statului partidului.

Vom reveni cu amănunte!

 

Foto şi Video: Ziarul de Sălaj

 

În imaginile de sus, venirea procurorilor şi a familiei Coţa la sediul Sălăjeanul TV. În imaginile de joc, se vede plecarea procurorilor şi a familiei Coţa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj