Connect with us

DIVIZIA A1

Conducerea de la Volei Municipal Zalău iese la atac cu ”gloanţe oarbe”


După patru ani în care a gestionat aproximativ 140 de miliarde lei vechi la CS Volei Municipal, bani acordaţi prin proiect de finanţare de Primăria Municipiului Zalău, familia Coţa întoarce acum armele spre administraţia locală şi a început să atace SCM Zalău şi implicit Primăria, supărată că i-a luat jucăria sau maşina de bani


Ultimii ani din activititatea clubului Volei Municipal Zalău vor fi de tristă amintire, având în vedere problemele mari care au apărut în sânul fostei campioane a României.

Ziarul Sportul Sălăjean a tras însă de multe ori semnalul de alarmă în ce priveşte activitatea acestei grupări şi a semnalat multe derapaje ale conducerii. Un episod incredibil s-a petrecut acum 2 ani, când o ediţie a ziarului în care erau prezentate nişte adevăruri despre echipa de volei a fost ”furată” chiar în noaptea dinainte de a apărea pe piaţă. Chiar dacă au fost nişte suspecţi, poliţia nu a mai finalizat niciodată cazul, dar ziarul Sportul Sălăjean nu s-a intimidat de acest eveniment neplăcut şi şi-a continuat să relateze toate neregulile întâmplate la Volei Municipal Zalău.

Au apărut tot mai multe nemulţumiri în ce priveşte Volei Municipal Zalău, iar la un moment dat au răbufnit şi jucătorii care au semnalat toate cele întâmplate în ultimii ani la echipă. Unii dintre ei şi-au căutat dreptatea în instanţă pentru salariile pe care conducerea nu le-a mai achitat. Au apărut şi datoriile de la Federaţie, care nu au fost deloc puţine, în condiţiile în care la un moment dat, Volei Municipal Zalău avea restanţe de 20.000 de euro la FRV.

Toate aceste probleme au fost semnalate în ziarul Sportul Sălăjean, care a pus la dispoziţia cititorilor şi acte doveditoare.

Văzând toate cele semnalate de ziarul de sport al judeţului Sălaj, conducerea a dat de înţeles că se simte lezată şi a încercat să bage pumnul în gură ziariştilor. Astfel au fost retrase acreditărilor redactorilor de la Sportul Sălăjean, iar jucătorilor şi antrenorilor le-a fost interzis să vorbească cu reporterii noştri. Mai apoi, ziarul Sportul Sălăjean a fost dat în judecată pentru atmosfera creată în jurul echipei!?

Până la urmă, toate aceste mari probleme  au fost adeverite de mai mulţi jucători, care când şi-au dat seama că sunt „duşi cu zăhărelul” şi mai precis ”fraieriţi” pe faţă şi-au deschis gura şi la iveală au ieşit lucruri incredibile.

Doar bulgarul Gradinarov are de primit peste 20.000 de euro!

Când jucătorii au început să spună lucrurilor pe nume au ieşit la iveală multe alte probleme. Spre exemplu s-a aflat că Volei Municipal Zalău are să-i plătească bulgarului Gradinarov restanţe de peste 20.000 de euro, că Vlad Cuciureanu a câştigat procesul cu clubul, iar mai apoi că sârbul Goran Skundric a primit doar 4 salarii în acest sezon.

Şi Gabriel Cherbeleaţă a ieşit în presă şi a precizat că pe luna februarie i-a fost achitat doar 30% din salariu, iar pe cele trei săptămâni din martie nu a primit niciun leu.

A apărut şi o scrisoare întocmită de antrenorul Bogdan Tănase şi semnată de toţi jucătorii, în care aceştia îşi arătau supărarea pentru că cei din conducere i-au lăsat de izbelişte, fără a fi remuneraţi pe perioada februarie – martie. Ca să nu mai vorbim că jucătorii de la Volei Municipal Zalău nu au fost băgaţi nici măcar în şomaj tehnic după ce activitatea la echipă s-a oprit.

În al 12-lea ceas, Primăria şi-a luat mâna de pe o echipă plină de probleme

Punând cap la cap toate aceste grave probleme, era şi imposibil ca autorităţile locale să finanţeze în continuare un club plin de datorii şi la care performanţa din ultimii ani a fost invers proporţional cu bugetul.

De 35 de miliarde lei vechi a beneficiat  Volei Municipal Zalău de la autorităţi pentru un sezon ce a fost mai scurt cu două luni şi pe care gruparea condusă de familia Coţa l-a încheiat doar pe locul 4! În al 12-lea ceas, Primăria şi-a luat mâna de pe o echipă plină de probleme, dar continuă să finanţeze voleiul, însă sub o altă formă, astfel că în cadrul SCM Zalău s-a înfiinţat secţia de volei.

Conducerea de la Volei Municipal se ia de SCM Zalău şi de Primărie!

Aproape patru ani a fost Vasile Coţa preşedinte la Volei Municipal Zalău. Din 2016 până în 2020, acesta a gestionat aproximativ 140 de miliarde lei vechi, primiţi de Primărie în baza contractului de finanţare.

Din această vară, administraţia locală are alt plan în ce priveşte voleiului, astfel că s-a înfiinţat secţia de volei la SCM, iar primarul Ionel Ciunt a şi spus că prin acest mod banii vor putea fi controlaţi mult mai bine.

Odată ce familia Coţa a realizat că Primăria nu va mai finanţa Volei Municipal, au început atacurile. Astfel, prin televiziunea deţinută de familia Coţa au apărut ştiri cum că  ar fi nereguli la SCM Zalău, club aflat în subordinea Primăriei. Au început atacurile la adresa clubului sportiv şi implicit la adresa Primăriei, acolo de unde familia Coţa a beneficiat de bugete consistente pentru echipa de volei pe care au condus-o defectuos în ultimii 4 ani. Conducerea de la Volei Municipal Zalău invocă motive puerile la SCM Zalău şi vrea să scoată în evidenţă orice neregulă la clublul deţinut de Primărie. Dar, având în vedere problemele majore care de fapt au fost în propria lor ogradă, la Volei Municipal Zalău, credem că conducerea acestei echipe ar fi ultima care să arate cu degetul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1