Connect with us

FOTBAL

Planul Federaţiei prin care Sportul Şimleu ar putea ajunge direct în Liga a III-a

FRF a pregătit un scenariu în cazul în care ligile judeţene nu se vor mai putea relua, astfel că prima clasată din Liga a IV-a ar urma să fie invitată în Liga a III-a pentru sezonul următor. Intenţia Federaţiei este de a forma mai multe serii şi de a reduce astfel costurile echipelor participante


Pandemia de coronavirus a dat peste cap fotbalul românesc, iar deja Federaţia a decis să îngheţe sezonul la toate competiţiile de copii şi juniori cu excepţia Ligii Elitelor U 19. În ce priveşte competiţiile de seniori, încă nu s-a luat o decizie clară, până când nu vor avea loc consultări cu toţi cei implicaţi.

Săptămâna trecută a avut loc o videconferinţă cu preşedinţii echipelor din Liga a II-a şi Liga a III-a, iar din câte se pare, în ce priveşte eşalonul al treilea, marea majoritate şi-au manifestat dorinţa ca sezonul să fie îngheţat.

Urmează o videoconferinţă şi cu preşedinţii de AJF-uri în care se va discuta despre posibilitatea reluării Ligii a IV-a. În cazul în care campionatele judeţene nu se vor putea reporni, Federaţia Română de Fotbal are deja un plan pe care să îl pună în aplicare.

Scenariul gândit de FRF ar face ca fiecare echipă de pe primul loc din campionatele Ligii a IV-a să fie invitată în Liga a III-a pentru sezonul următor, astfel încât, din stagiunea 2020 – 2021 Federaţia să întocmească mai multe serii la Liga a III-a, tocmai pentru a reduce costurile echipelor.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 6 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL