Connect with us

FOTBAL

Săptămână importantă pentru Liga a V-a din Sălaj

La data de 7 mai va avea loc o videoconferinţă organizată de Federaţia Română de Fotbal cu toţi preşedinţii de AJF-uri din ţară, în care se vor stabili detaliile legate de reluarea campionatelor judeţene


Pandemia de coronavirus a stopat toate competiţii sportive, iar fotbalul mic din judeţul Sălaj nu face excepţie. Nu s-a ştiut exact ce se va întâmpla cu aceste competiţii şi nici acum nu se ştie.

Cert este că toate competiţiile de juniori au fost anulate, iar în această săptămână, mai exact la data de 7 mai, Federaţia Română de Fotbal organizează o videoconferinţă cu toţi preşedinţii de AJF-uri din ţară pentru a stabili detalii pentru reluarea campionatelor, dar şi pentru jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

În Sălaj, lupta pentru supremaţie se dă între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, cele două fiind principalele favorite la câştigarea campionatului Ligii a IV-a, însă, care este situaţia Ligii a V-a?

Cel mai mic eşalon fotbalistic din judeţ are trei serii în acest sezon şi mai erau de jucat câte nouă runde, după care un play-off cu primele patru echipe din fiecare serie şi play-out.

Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, programul iniţial nu a putut fi respectat şi astfel s-a renunţat la sistemul play-off şi play-out, iar joi se va stabili cum se poate relua întrecerea. Ultima variantă este şi îngheţarea campionatelor.

În momentul întreruperii campionatului, în Seria Est, lider era Rapid Zimbor, la egalitate de puncte cu ACS Tihău, cele două echipe fiind urmate îndeaproape de CS Hida. Dintre cele trei echipe de pe podium, doar Rapid Zimbor şi CS Hida şi-au manifestat public dorinţa de a promova în Liga a IV-a.

În ceea ce priveşte Seria Centru, situaţia este asemănătoare cu cea din Est, iar Cetatea Buciumi se află pe primul loc, la egalitatea de puncte cu Venus Borla, cele două echipe fiind urmate de Unirea Sălăţig şi Voinţa Derşida.

ACS Bănişor-Peceiu conduce Seria Vest, deşi se află la primul sezon, însă Venus Giurtelec şi Inter Cizer ţin aproape şi îşi doresc locul 1 ce permite şi promovarea în Liga a IV-a.

În judeţul Sălaj mai erau de disputat şi semifinalele Cupei României, Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou – Agronova Dragu, care ar urma să se dispute într-o singură manşă, după care câştigătoarele ar urma să dispute finala.

„În 7 mai va avea loc videoconferinţa organizată de FRF şi în funcţie de ce se va întâmpla acolo, vom trece la următoarele măsuri. Ţin legătura cu echipele şi toată lumea aşteaptă pe poziţii să reînceapă activitatea. Primesc zilnic telefoane de la jucători, antrenori şi chiar de la primari. Oricum, formatul cu play-off şi play-out nu va fi şi acum aşteptăm decizia din 7 mai care sperăm să fie una în aşa fel încât să mulţumească pe toată lumea. Cred că ar trebui găsită o variantă pentru a putea fi reluate campionatele, sub o formă sau altă, desigur cu respectarea normelor în vigoare din aceste vremuri”

Leontin Moga – secretar AJF Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL