Connect with us

HANDBAL

Schimbare radicală: HC Zalău nu va mai disputa niciun joc în acest sezon


Întrunit luni, Consiliul de Administraţie a luat noi decizii în ce priveşte terminarea sezonului 2019 – 2020. La feminin se va mai juca doar restanţa dintre AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, sferturile şi turneul final al Cupei României, turneul final din Divizia A, care va decide echipele ce vor ajunge la turneul de promovare, programat să se dispute în perioada 26 – 28 iunie


După ce acum două săptămâni, Federaţia Română de Handbal a decis ca sezonul să se încheie pe teren şi a prezentat varianta disputării jocurilor sub formă de turnee, luni, Consiliul de Administraţie a luat alte decizii.

Întrunit într-o şedinţă on-line, Consiliul de Administraţie a decis variante diferite în ce priveşte campionatul de masculin, faţă de cel de la feminin.

Dacă în Liga Zimbrilor se vor mai juca trei runde, turneul final al Cupei României dar şi meciurile pentru promovare din Divizia A, la feminin vor fi mult mai puţine jocuri.

Cu 11 voturi pentru şi cinci împotrivă s-a votat ca din Liga Florilor să se mai joace doar restanţa dintre AHCM Slobozia şi CSM Bucureşti, care va fi pe 24 iunie.

Totodată vor mai avea loc celelate două sferturi de finală din Cupa României, dar şi fina-four-ul, iar în Divizia A se va disputa turneul final, care va decide echipele ce vor merge la barajul de promovare. Acesta ar urma să aibă loc în perioada 26 – 28 iunie.

În ce o priveşte pe HC Zalău, gruparea de sub Meseş nu va mai susţine niciun joc în acest sezon, dacă această ultimă decizie a Consiliului de Administraţie va rămâne cea finală.

Noua variantă votată de Consiliul de Administraţie pentru handbalul feminin:

Liga Florilor

24 iunie: restanța din Etapa a 16-a (AHCM Slobozia – CSM București)

Cupa României Fan Courier

Marți, 16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina

20-21 iunie: Final Four

Divizia A

Sâmbătă, 13 iunie: CSM București – CSU Știința București (Etapa 25) – meciul care poate schimba ierarhia în Seria B.

19-21 iunie: disputare direct a turneului final (fără turneu semifinal), cu cele 8 echipe aflate pe locurile calificabile, astfel:

19 iunie: meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C

20 iunie: semifinale: Meci 1: câștigătoarea între 1A-2B și 1C-2D; Meci 2: câștigătoarea între 1B-2A și1D-2C

21 iunie: finalele: învinsele între ele, câștigătoarele între ele

26-28 iunie: Baraj de promovare

Ultimă oră: După noile declaraţii ale preşedintelui României, care a precizat faptul că după 15 mai, sportivii vor putea reîncepe pregătirile, în aceaste condiţii s-ar putea din nou modifica decizia dată azi de FRH

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL