Connect with us

FOTBAL

Liviu Antal a revenit la muncă!


Şimleuanul a început antrenamentele cu echipa sa Zalgiris, după o lună şi jumătate în care fotbalistul s-a antrenat individual, acasă. ”A fost o perioadă grea, dar mă bucur că am trecut sănătoşi peste ea şi acum ne putem antrena normal”, a spus fotbalistul


Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume, dar sunt ţări în care această criză sanitară nu s-a simţit atât de tare. Spre exemplu, în Lituania, acolo unde s-au înregistrat aprximativ 1.400 de cazuri de îmbolnăvire şi 40 de decese. În Lituania s-a aflat în această perioadă şi fotbalistul şimleuan – Liviu Antal – care la fel ca şi toţi sportivii a fost nevoit să se pregătească acasă.

De la mijlocul lunii martie, toate activităţile sportive s-au stopat şi s-a renunţat şi la pregătirea colectivă, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Lucrurile au început să se îndrepte spre făgaşul normal de câteva săptămâni, iar în Lituania s-au reluat deja multe activităţi.

Şi fotbalul revine încetul cu încetul la treabă, iar campionatul urmează să se reia peste trei săptămâni. Până atunci s-a dat liber la pregătire, iar de luni şi Liviu Antal a revenit la treabă şi a început antrenamentele cu echipa sa.

”Am început pregătirea, iar luni am avut primul antrenament. Deocamdată ne antrenăm în grupuri mai mici şi apoi vor fi permise antrenamentele colective şi în grupuri mai mari. Sincer, abia am aşteptat să revin pe gazon. A fost o perioadă grea, dar important este că am trecut sănătoşi peste ea. Ne-am antrenat şi acasă, individual, dar nu este tot una”, ne-a declarat Liviu Antal.

Şimleuanul a explicat şi situaţia care a fost în Lituania în ce priveşte restricţiile.

”Aici nu a fost interzis să ieşi din casă. Au fost interzise doar deplasările în grupuri. Încet, lucrurile revin la normal, s-au deschis şi frizeriile. Însă, în Lituania s-au înregistrat aproximativ 1.400 de cazuri de coronavirus”, a precizat şimleuanul.

”Cred în continuare că ne vom atinge obiectivele”

Noul sezon din Lituania a început foarte bine pentru Liviu Antal, care şi-a trecut în palmares Supercupa Lituaniei. Şi în campionat, Zalgiris a debutat cu o victorie clară, scor 4 – 0 în prima etapă, în care Liviu Antal a marcat un gol şi a oferit o pasă de gol. Pe 6 martie a fost ultimul meci, după care campionatul s-a întrerupt, dar se va relua peste trei săptămâni.

Deşi a fost această pauză destul de lungă, Liviu Antal rămâne optimist în ce priveşte obiectivele pe care le are echipa sa, câştigarea cupei şi a campionatului.

”Suntem optimişti. Dacă noi nu credem în noi, atunci cine să creadă. Trebuie să rămânem la fel de concentraţi şi să ne pregătim cât de bine în aceaste trei săptămâni pentru a reveni la condiţia fizică care o aveam înainte de întreruperea campionatului”, a spus Liviu Antal.

Şase echipe activează în campionatul din Lituania, astfel că până la final mai urmează să se joace 29 de etape, întrecerea urmând să se finalizeze în luna noiembrie.

De aproape trei ani joacă Liviu Antal la Zalgiris, echipă cu care a câştigat două trofee. Şimleuanul este unul dintre cei mai buni marcatori, iar în 2018 a fost golgheterul campionatului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL