Connect with us

BOX

Adrian Popuţea: „Sperăm să se organizeze toate Campionatele Naţionale, ocazie cu care putem demonstra că suntem puternici”


Antrenorul secţiei de box de la CSM Zalău este încrezător în munca pe care o depune atât el, cât şi elevii săi la antrenamente, chiar dacă acestea nu se desfăşoară în sala de box. Astfel, Adi Popuţea speră ca în acest an să se organizeze Campionatele Naţionale la toate categoriile de vârstă pentru ca pugiliştii de la CSM Zalău să-şi demonstreze valoarea


A trecut mai bine de o lună de când sportul a luat o pauză forţată din cauza pandemiei de coronavirus. Toată lumea se întreabă când se vor relua competiţiile, sub ce formă sau, cea mai grea întrebare, dacă se vor mai relua…

Nimic nu este cert, însă, sportivii continuă să se pregătească, fiecare cum poate, de acasă. Aşa este şi cazul pugiliştilor de la CSM Zalău care în ciuda faptului că nu se pot pregăti în sala de box, ei continuă să se antreneze şi de acasă, după un program de pregătire gândit de antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea. Cei doi antrenori ţin legătura în mediul online cu elevii lor şi cu toţii aşteaptă cu nerăbdare să se reia competiţiile sportive.

Conform ultimelor informaţii, sunt şanse ca după data de 15 mai, restricţiile să se mai relaxeze, în cazul în care situaţia o permite, iar sportivii ar putea reveni în sală, însă, nimic nu este concret şi doar de noi depinde dacă măsurile impuse de autorităţi se vor relaxa începând cu acea dată sau nu.

Până atunci, în această perioadă, pugiliştii de la CSM Zalău au intensificat pregătirea şi antrenorii au propus câte două antrenamente pe zi pentru a fi într-o formă optimă la reluarea competiţiilor.

Adrian Popuţea este încrezător în elevii săi şi chiar speră să se organizeze toate Campionatele Naţionale pentru ca lotul CSM Zalău să-şi demonstreze valoarea, indiferent de vârsta la care se desfăşoară competiţia.

Ce se întâmplă cu Campionatul Naţional U22?

Anul acesta era un an important pentru CSM Zalău, având în vedere că urbea de la poalele Meseşului urma să fie gazda Campionatului Naţional U 22. O competiţie de asemenea anvergură urma să fie organizată în premieră în „capitala” judeţului Sălaj. Naţionalele U 22 erau programate pentru perioada 25 – 30 mai.

Însă, odată cu această pandemie de coronavirus, toate s-au dat peste cap şi rămâne de văzut când, cum, unde şi dacă va mai avea loc acest Campionat Naţional, având în vedere că situaţia este încă în ceaţă în ceea ce priveşte sportul.

În final, să spunem că în urmă cu trei ani, la Zalău a avut loc ultimul Campionat Naţional de Box, însă a fost la categoria de vârstă cadeţi. Urbea de la poalele Meseşului a găzduit şi un Campionat Naţional de Tineret, însă asta se întâmpla în urma cu mai bine de două decenii.

 


„Ne continuăm antrenamentele acasă, am schimbat şi diversificat planul de pregătire faţă de prima lună a stării de urgenţă. Zilnic facem câte două antrenamente, dar la un puls de 160, deoarece este o perioadă de tranziţie până ştim cum reluăm şi perioada competiţională. Am alternat un antrenament fizic cu câte unul tehnic. Avem la ambele secţii, atât cea de la Zalău, cât şi cea de la Şimleu Silvaniei peste 40 de sportivi în pregătire-legitimaţi şi în curs de legitimare. Sperăm să se organizeze în acest an toate Campionatele Naţionale, ocazie cu care putem demonstra că suntem puternici”.

 Adrian Popuţea


Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 29 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX