Connect with us

Ştiri din Sălaj

Reacția Jandarmeriei Sălaj, după atacul rromilor din Pustă Vale


Ieri dimineață, în jurul orei 11.00, un echipaj al Jandarmeriei Sălaj care a intervenit la o solicitare prin 112, a fost atacată cu pietre de rromii din localitatea Pustă Vale, ce aparține de orașul Șimleu Silvaniei. Pentru restabilirea ordinii publice au fost nevoie de intervenția a încă trei echipaje de jandarmi, mai multe echipaje de poliție din Șimleu, dar și de un echipaj de mascați


După eveniment, trei romi au fost ridicați de mascați și sunt cercetați într-un dosar penal pentru infracțiunea de ultraj, deoarece un jandarm a fost lovit cu pietre și bolovani. Dosarul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu, care continuă cercetările.

Punctul de vedere oficial al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj

“Vă pot confirma faptul că astăzi, în jurul orei 11.00, în urma unui apel prin 112, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în localitatea Pustă. La fața locului, în timpul verificării aspectelor sesizate, s-a iscat un conflict între mai multe persoane care au început să se manifeste agresiv, aruncând cu pietre înspre autospeciala de jandarmerie.

Unul dintre jandarmi a fost lovit de pietre, fără a necesita îngrijiri medicale, iar autospeciala a suferit avarii minore.
Au fost solicitate în sprijin efective suplimentare, respectiv trei echipaje de jandarmerie și un echipaj SAS (mascați). În urma dialogului cu cetățenii implicați în eveniment, ordinea publică a fost restabilită, în cel mai scurt timp, fără a fi nevoie de folosirea forțe.

În urma incidentului, un număr de trei persoane au fost conduse la sediul Poliției orașului Șimleu Silvaniei, în cauză fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei.

De asemenea, în perioada următoare, urmează a fi efectuate verificări pentru identificarea și sancționarea persoanelor care se fac vinovate de încălcarea ordonanțelor militare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj, Marius Mesaros.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj