Connect with us

FOTBAL

Daniel Sabou, preşedinte AJF Sălaj: ”Vom găsi cele mai bune soluţii pentru reluarea campionatului”

Preşedintele AJF Sălaj este la curent cu tot ce se discută la nivel de FRF în ce priveşte reluarea campionatelor şi aşteaptă decizii clare după care să se poată ghida şi forul pe care îl conduce în ce priveşte terminarea competiţiilor judeţene. Pentru luarea celor mai bune decizii, Daniel Sabou a anunţat că vor fi consultări şi cu membrii afiliaţi


Au trecut aproape două luni de când şi fotbalul mic din Sălaj este într-o pauză forţată. Nici bine nu s-au reluat competiţiile după pauza de iarnă că acestea s-au întrerupt ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Starea de urgenţă se va ridica în România începând cu 15 mai, dar unele restricţii vor rămâne valabile. Deocamdată nu se ştie cu exactitate dacă întrecerile sportive vor rămâne suspendate sau dacă acestea se vor putea relua fără spectatori, o decizie clară urmând să fie anunţată în zilele următoare.

Până atunci, Federaţia Română de Fotbal lucrează la diferite modalităţi de reluare a competiţiilor, astfel că primul semnal transmis este că FRF îşi doreşte ca toate competiţiile să se termine pe teren.

Acest lucru îşi doreşte şi AJF Sălaj, care aşteaptă decizii clare dinspre FRF care să poată fi implementate la nivelul competiţiilor judeţene.

Dacă la Liga a V-a, AJF Sălaj a făcut anunţul că se doreşte renunţrea la play-off şi play-out, mai ales că nu va mai exista timpul necesar diputării acestor faze, pentru Liga a IV-a deciziile sunt mai greu de luat.

Însă, preşedintele Daniel Sabou a anunţat că vor avea loc consultări cu membrii afiliaţi pentru luarea unor decizii, care să nu dezavantajeze nicio echipă.

”În momentul de faţă sunt mai multe scenarii şi la nivel de Federaţie. Vom găsi cele mai bune soluţii pentru reluarea campionatelor, astfel încât să nu dezavantajăm nicio echipă. Ne vom consulta şi cu membrii afiliaţi în privinţa luării unor decizii de continuare a campionatului. Sunt două lucruri pe care sper să le cunoaştem cât mai repede, când putem relua meciurile şi cât timp vom avea la dispoziţie să comunicăm echipa campioană la FRF. Abia atunci putem face calcule.  Nu vom lua decizii de capul nostru şi toţi ne dorim ca acest campionat să îl terminăm pe teren. Aşteptăm să se ridice starea de urgenţă, după care vom avea discuţii cu reprezentanţii echipelor şi cu biroul executiv”

Daniel Sabou

Şi competiţiile de juniori se doresc a fi repornite, mai ales că la nivel de Sălaj acestea erau într-o pauză din luna noiembrie. ”La nivel de juniori C, D şi E ultimele meciuri s-au jucat prin noiembrie. Trebuie să ne gândim şi la aceşti juniori, care de atâtea luni nu au mai jucat un meci oficial. Eu sper să se poată juca şi aceste competiţii, chiar dacă nu vor mai avea finalitate la nivel naţional, cu turnee zonale şi final. Vom discuta aceste probleme cu Federaţia Română de Fotbal”, a mai spus Daniel Sabou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL