Connect with us

DIVIZIA A1

Gheorghe Vişan, după ce CS Volei Municipal a fost suspendată de Federaţie, din cauza datoriilor: ”Adunarea Generală va decide şi alte sancţiuni”


Preşedintele a precizat că suma datorată de Volei Municipal Zalău la Federaţie reprezintă bani pe care forul ce conduce voleiul românesc i-a plătit la Confederaţie pentru ca gruparea de sub Meseş să poată participa în cupele europene


Deşi a primit o suplimentare a bugetului luna trecută, Volei Municipal Zalău nu şi-a achitat toate datoriile faţă de Federaţia Română de Volei. Cum, şi în acest moment, gruparea de sub Meseş mai are datorii de aproximativ 10.000 de euro, forul condus de Gheorghe Vişan a fost nevoit să ia măsuri.

Astfel, recent s-a organizat şedinţa Consiliului Director al FRV prin videoconferinţă, în care s-a decis suspendarea echipei Volei Municipal Zalău!?

“Se aprobă suspendarea drepturilor clubului ACS Volei Municipal Zalău, cât şi a tuturor structurilor afiliate la FR Volei, în conformitate cu prevederile art. 14 din Statutul Federaţiei Române de Volei (restanţe financiare către FR Volei cu o vechime de doi ani 2018)”, se arată în hotărârea Consiliului Director.

Practic, gruparea de sub Meseş este suspendată până la următoarea Adunarea Generală, care trebuia să aibă loc pe 26 martie, dar a fost amânată.

Dacă nici până atunci nu se achită aceste datorii, ACS Volei Municipal Zalău riscă şi alte sancţiuni, chiar dezafilierea şi excluderea din competiţii.

Până la stingerea datoriilor, fosta campioană a României are interzis la transferuri şi nu se poate înscrie în noul campionat, dar nici în cupele europene.

Volei Municipal Zalău, cu datorii de 47.300 lei la Federaţie!

În ultimii doi ani, sub conducerea lui Vasile Coţa, Volei Municipal Zalău a acumulat datorii de peste 90.000 de lei la Federaţie. După mai multe somaţii,  din această sumă s-au plătit 45.000 de lei, însă gruparea de sub Meseş mai are de achitat 47.300 lei.

”Sunt practic banii Federaţiei şi care noi i-am plătit la Confederaţie când cei de la Zalău s-au înscris în cupele europene. Federaţia plăteşte aceşti bani înainte, iar apoi cluburile achită sumele respective către noi, prin facturare. Toată lumea a achitat,  în afară de cei de la Zalău”, ne-a informat preşedintele.

Chiar dacă Volei Municipal Zalău nu va mai exista din această vară, Federaţia va face tot posibilul să îşi recupereze banii.

”Statutul spune că şi dacă îi dezafiliăm, suntem obligaţi să ne ducem în instanţă. Dacă aceste datorii nu sunt plătite, Adunarea Generală va decide şi alte sancţiuni. Sunt obligat prin statut să fac de aşa natură încât să recuperez banii Federaţiei. Datoriile pe care le are Volei Municipal Zalău nu sunt din taxe percepute, ci din banii Federaţiei plătiţi pentru ei la Confederaţie, pentru licenţele de participare  în cupele europene” , ne-a declarat Gheorghe Vişan

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1