Connect with us

HANDBAL

O competiţie majoră de handbal feminin ce urma să aibă loc la vară, în România, a fost reprogramată!


Campionatul Mondial de tineret U 20, la handbal feminin urma să se joace în perioada 1 – 13 iulie, în Bucureşti, dar competiţia a fost reprogramată de IHF pentru perioada 2 – 13 decembrie


Federaţia Europeană de Handbal a luat o serie de decizii în ce priveşte competiţiile de handbal pe care le oraganizează, astfel că în iunie şi iulie nu va avea loc niciun meci în organizarea EHF.

Au fost anulate preliminariile Campionatului European s-au amânat fazele finale ale Ligii Campionilor la masculin şi feminin, iar Cupa EHF şi Cupa Challenge s-au stopat şi ele.

În contextul pandemiei de coronavirus şi Federaţia Internaţională a decis să reprogrameze o competiţie importantă de handbal ce urma să aibă loc în România, în perioada 1 – 13 iulie. Astfel, Campionatul Mondial U 20 de handbal feminin a fost mutat pentru finalul anului, turneul final urmând să aibă loc în perioada 2 – 13 decembrie, în paralel cu Campionatul European de senioare.

Totodată, IHF a anunţat şi faptul că turneele preolimpice se vor juca în primăvara anului viitor. Astfel, România va lupta pentru calificare la Jocurile Olimpice tot la Podgorica, în 19-21 martie 2021, cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda.

Rămâne acum de văzut dacă Liga Naţională de handbal feminin se va putea relua în iunie aşa cum a stabilit FRH. Deocamdată, programul pare mai lejer în condiţiile în care lunile iunie şi iulie rămân libere, după aceste decizii luate de EHF şi IHF.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL