Connect with us

DIVERSE

Naţionala de handbal feminin a României merge direct la Campionatul European!


Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de handbal a decis să anuleze restul meciurilor din preliminarii care urmau să aibă loc în luna iunie şi a stabilit echipele calificate la Euro 2020 din decembrie pe faza clasamentului de la Euro din 2018


O serie de competiţii au fost afectate de pandemia de coronavirus, iar unele au şi fost îngheţate. La alte sporturi se încearcă reluarea activităţii din iunie, însă deocamdată totul este în ceaţă.

Şi sezonul 2019 – 2020 din handbalul european a fost grav afectat, iar Federaţia Europeană a fost nevoită să apeleze la unele decizii, după ce a concluzionat că în luna iunie nu se poate juca handbal!

În iunie urmau să aibe loc restul partidelor din preliminariile Campionatului European, dar acestea au fost deja anulate de EHF. România trebuia să joace o “dublă” cu Polonia şi câte un meci cu Ucraina şi Insulele Fero, dar acestea nu vor mai avea loc.

Totuşi, Naţionala antrenată de Bogdan Burcea a primit vestea că s-a calificat direct la Campionatul Eurpean, ce va avea loc în decembrie, în Danemarca şi Norvegia.

EHF a ţinut cont de clasamentul de la Campionatul European din 2018, astfel că la turneul final din decembrie vor merge Franța, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croația plus țările gazdă.

Pe 18 iunie, EHF va organiza tragerea la sorţi a grupelor, la Viena.

În ce priveşte turneele de calificare la Jocurile Olimpice, acestea vor avea loc în primăvara anului 2021.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVERSE