Connect with us

Ştiri din Sălaj

CUM DEPUNEȚI LA APIA CEREREA DE PLATĂ pentru AJUTORUL DE STAT LA MOTORINĂ

TERMEN LIMITĂ 30 APRILIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că termenul limită pentru depunerea cererii de plată pentru ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent trimestrului I al anului 2020, este 30 aprilie 2020. Cum depun fermierii cererea de plată în condițiile restricțiilor impuse de criza COVID-19?


Fermierii care beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului 2020, vor primi, prin poșta electronică, formularul cererii de plată de la Centrele județene APIA. După completarea acestui formular, fermierii îl vor transmite pentru înregistrare, împreună cu toate documentele, prin mijloace electronice de comunicare.

De exemplu, prin e-mail.Pentru lămurirea oricărei neclarități, fermierii sunt rugați să apeleze telefonic Centrele județene APIA de care aparțin unde vor fi consiliați de funcționarii responsabili cu aceasă activitate. Ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Beneficiarii depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate și copiile facturilor/bonurilor de achiziție.

Termenul limită fixat de APIA pentru cererile de plată, aferente trimestrului I al anului 2020, este 30 aprilie 2020. Pentru anul 2019, valoarea accizei la motorină a fost de 1,8959 lei/litru.

Sălajul în top 3 beneficiar ca număr de fermieri

La nivel național, Centrul Județean Sălaj se clasează pe locul 3 ca număr de cereri depuse de fermieri, raportat la anul precedent. Potrivit directorului executiv, Călin Perneș, pană azi, 24 aprilie, la APIA Sălaj s-au depus un număr de 10.000 de cereri, iar plățile vor incepe din 16 octombrie, dacă se menține calendarul anului precedent.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj