Connect with us

TENIS DE CAMP

Tenis în propria curte. Antrenorul  de la CSM Zalău nu are pauză


În această perioadă de „pauză forţată”, fiecare dintre noi caută alternative de a-şi petrece timpul decât în mod obişnuit, însă nu e şi cazul antrenorului de tenis de la CSM Zalău, Constantin Carp, care continuă antrenamentele şi de acasă, iar de acest lucru se bucură cel mai tare fiica sa, Ana Carp, una dintre jucătorele promiţătoare din judeţul nostru


A trecut mai bine de o lună de zile de când România a intrat în starea de urgenţă şi competiţiile sportive au fost suspendate.

Tenisul nu a făcut excepţie, astfel că turneele programate în această perioadă au fost anulate. Cluburile din judeţul Sălaj şi-au suspendat activitatea la terenuri, însă, sportivii continuă pregătirea de acasă.

Aşa se întâmplă şi cu tenismenii de la CSM Zalău. Andrei Brisc, Eric Verdeş şi Oana Flonta se pregătesc de acasă, după un program de antrenament primit de la antrenorul Constantin Carp.

Cei trei tenismeni au marele avantaj de a sta la casă şi astfel pot ieşi în curte şi pentru alergare.

Însă, un mare avantaj în această perioadă are Ana Carp, una dintre cele mai promiţătoare tinere tenismene de la CSM Zalău.

Sportiva este fiica antrenorului Constantin Carp şi în aceste zile se bucură de antrenamente alături de tatăl ei, mai ales că acasă, la Badon, au şi un teren de minitenis improvizat în grădină.

„Da, exersăm. Avem un fileu de minitenis de 6 m şi linii tot de la minitenis. Avem un careu de serviciu şi exersăm lovituri de voleu, serviciu sau drive. Facem un antrenament zilnic câte o oră – o oră jumate, după care facem şi alergarea. Avem un mare avantaj în perioada asta pentru că stăm la casă”, spune antrenorul maestru de la CSM Zalău.


„Sportivii care au obiective au un program de pregătire, în special partea fizică. Au primit programul telefonic şi pot efectua exerciţii atât de rezistenţă, viteză, cât şi fizice, precum abdomene sau sărituri. Pot exersa şi tehnică prin lovituri de dreapta, stânga sau rever. Exersează de trei ori pe săptămână şi se cronometrează, deoarece trebuie să se încadreze în baremele de la Federaţie. La final, eu adun datele şi vedem”.

Constantin CarpMai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean, care în această săptămână a apărut joi, 23 aprilie. 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS DE CAMP