Connect with us

Ştiri din Sălaj

FAPTE BUNE. Politia Locala Zalau vine in sprijinul persoanelor varstnice. FOTO


Astazi, 22 aprilie, mai multi politisti locali au desfasurat o actiune caritabila cu scopul de a ajuta persoanele in varsta din muncipiul Zalau


Actiunea a constat in distribuirea de copii ale declaratiei pe proprie raspundere, conform ordonantelor militare. Totodata politistii locali au acordat ajutor si informatii privind completarea acestor declaratii, indrumand persoanele varstnice la respectarea restrictiilor impuse de Guvern.

Actiunea s-a desfasurat intre orele  11.00 – 13.00, cand persoanele varstnice au dreptul de a iesi din locuinta pentru cumparaturi. Politistii locali au fost prezenti in zona centrala a orasului, Parcul Central si Bulevardul Mihai Viteazul.

“Odata cu masurile restrictive de circulatie a cetatenilor impuse de ordonantele militare dae de Guvern, de cand Romania a intrat in stare de urgenta politistii locali au inceput sa patruleze pe strazi ca sa trimita oamenii in case, sa aplice sanctiuni acolo unde este cazul, dar si sa-i verifice pe cei care trebuie sa respecte izolarea la domicliu. Dupa recomandarile din cea de-a doua ordonanta miliara au fost sfidate, Guvernul a decis ca e nevoie de ordonanta militara nr. 3 care transforma recomandarile in obligatii.

Dupa cum stim deja, ca sa iesi din casa, trebuie sa ai un motiv bine intemeiat si mentionat in ordonanta militara, dar si o declaratie pe proprie raspundere pe care sa i-o arati politistului. Multe dintre persoanele varstnice nu au de unde sa-si procure aceste declaratii, motiv pentru care politistii locali au venit in sprijinul lor, inmanandu-le declaratii tipizate cu recomandarea sa respecte Ordonantele Militare”, potrivit unui comunicat emis de Politia Locala Zalau.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj