Connect with us

Ştiri din Sălaj

Lucrări avansate la proiectele de investiţii din Sânmihaiu Almaşului


Deşi este o perioadă de incertitudine din cauza pandemiei de coronavirus, la Sânmihaiu Almaşului lucrările nu sunt afectate. Ba mai mult se lucrează intens, atât la proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere, cât şi la modernizarea căminului cultural din centrul comunal, pe care autorităţile speră să îl finalizeze până la vară


Două proiecte importante se derulează în comuna Sânmihaiu Almaşului şi ambele sunt într-o fază înaintată cu lucrările. Asta deşi în România există o stare de incertitudine în această perioadă ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Acest lucru nu afectează deocamdată importantele lucrări ce se derulează sub administraţia condusă de primarul Cornel Lung.

În ce priveşte proiectul de modernizarea infrastructurii rutiere şi mai precis asfaltarea drumurilor comunale DC 56 şi DC 55, Sânmihaiu Almaşului – Sânta Maria şi Sânta Maria – Bercea, pe o distanţă de 6 km, respectiv 3 km, dar şi asfaltarea a încă 7 km de uliţe în toate cele trei sate, acesta este în grafic.

”La proiectul de drumuri s-a terminat partea de fundaţie şi acum se lucrează la podeţe, ca mai apoi să se toarne primul strat de asfalt. Mergem înainte cu lucrările şi nu s-a pus problema ca ele să fie suspendate din cauza situaţiei care este în ţară. Se va trece şi peste această perioadă mai dificilă”, spune primarul Cornel Lung.

Lucrările sunt avansate şi la căminul cultural, din centrul comunal.

Aici şantierul a început în toamnă şi deja sunt finalizate în procent mare, astfel că autorităţile speră ca noul cămin să fie funcţionabil din vară.

”Acoperişul a fost finalizat, iar acum se lucrează în interior. S-a introdus încălzirea centrală, s-au montat instalaţiile sanitare şi acum se pune la punct şi spaţiul de lângă clădire, urmând a se monta pavaje. Va fi o lucrare frumoasă care sperăm să fie finalizată până la vară. Lumea să stea liniştită, fiindcă lucrările din comuna noastră merg în continuare”, a precizat primarul.

Căminul cultural din Sânmihaiu Almaşului se reabilitează din temelii, printr-un proiect câştigat din fonduri europene, a cărui valoare este de 1,1 milioane lei.

Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere a fost câştigat prin PNDL II şi are o valoare de 7 milioane de lei.

Această lucrare ar trebui să se finalizeze până în toamna acestui an.


”Este cel mai mare proiect de infrastructură din comuna noastră, iar oamenii sunt bucuroşi pentru că vor avea asfalt în sate, ceea ce unii poate nici nu mai sperau”.

Cornel Lung – primarul comunei Sânmihaiu Almaşului


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj