Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, printre puţinele cluburi de handbal ce nu a apelat la şomajul tehnic!

Gruparea condusă de Gheorghe Tadici încearcă să găsească soluţii în această perioadă dificilă, astfel încât handbalistele să nu aibă de suferit. ”Nu avem salarii pe care să nu le mai putem achita acum. Eu mereu am fost pe principiul, mai bine mai puţin, dar să poţi conta pe ei”, a spus managerul de la HC Zalău


Liga Naţională de handbal feminin a devenit un campionat în care multe cluburi s-au aruncat în investiţii şi au transferat handbaliste pe contracte astronomice.

Cum multe grupări au beneficiat de bugete mari au apărut şi salarii exorbitante de la 5.000 de euro în sus. Să nu mai vorbim de  CSM Bucureşti, unde cel puţin şase jucătoare au salarii de peste 10.000 de euro pe lună.

Cu toate acestea, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, cluburile au sărit pe ajutorul pus la dispoziţie de Guvern şi pe perioada stării de urgenţă au apelat la şomajul tehnic.

În această categorie nu se regăseşte însă şi HC Zalău. Conducerea nu a apelat la şomajul tehnic şi mai degrabă a fost preocupată să găsească alte soluţii pentru ca handbalistele să nu aibă de suferit în această perioadă.

”Suntem una dintre echipele favorizate în această perioadă, pentru că nu am avut salarii pe care să nu le mai putem achita acum. Eu mereu am fost pe principiul, mai bine mai puţin, dar să poţi cont pe acei bani. Noi şi încă vreo două echipe nu am apelat la şomajul tehnic”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

”La Zalău nu a existat  o jucătoare care să nu îşi fi luat vreu salariu”

Din punct de vedere al bugetului de care beneficiază, dar şi al salariilor pe care îl poate oferi jucătoarelor, HC Zalău este sub nivelul ce oferă alte grupări din Liga Naţională. Însă, cu toate că la alte cluburi sunt salarii mult mai mari, există jucătoare care au restanţe salariale, iar pe această listă se află până şi vicecampioana CSM Bucureşti. Acest lucru nu poate fi pus în discuţie la Zalău, club care şi-a respectat mereu obligaţiile faţă de handbaliste.

”În ultimii 30 de ani, la Zalău nu a există vreo jucătoare care să poată să vină şi să spună că nu şi-a luat un salariu. Dacă au mai fost penalizări disciplinare, aia este cu totul altceva, conform regulamentului de ordine interioară, însă salariile s-au dat tot timpul”, spune Gheorghe Tadici.

La gruparea zălăuană s-a respectat mai mereu şi ziua de salariu, dar potrivit lui Gheorghe Tadici au fost şi situaţii când handbalistele au primit banii mai repede cu câteva zile. La fel se va întâmpla şi acum, astfel că jucătoarele de la HC Zalău urmau să îşi primească banii pe 22 aprilie, dar conducerea a făcut eforturi pentru ca salariile să fie plătite înainte de Paşte.

Situaţia este cu totul alta când vine vorba de CS Volei Municipal Zalău, care în ultima perioadă a rămas cu multe restanţe faţă de jucători. Totul s-a întâmplat sub conducerea şi gestionarea bugetului de la autorităţi de către preşedintele Vasile Coţa.

Sunt mai mulţi jucători care au rămas fără salarii din sezonul trecut, fapt pentru care au acţionat clubul în instanţă.

Şi nu este singurul exemplu negativ, deoarece conducerea de la Volei Municipal Zalău nu şi-a plătit o parte dintre jucători nici măcar pe toată luna februarie a acestui an.

Şi la volei vorbim tot de o finanţare din bani publici, care nu au fost deloc puţini. Ba mai mult, Primăria a suplimentat bugetul cu 450.000 de lei la CSVM Zalău, chiar luna trecută, deşi campionatul era deja terminat.

”La noi nu a fost o întârziere de salariu mai mult de trei zile. Dar şi atunci au fost cazuri speciale. De exemplu trebuiau plătite salariile sâmbăta, dar cum băncile nu lucrează în weekend, hârtiile s-au făcut luni, iar banii au ajuns abia marţi la jucătoare.  De mai multe ori a fost şi invers, iar jucătoarele au primit banii cu câteva zile mai devreme. Aşa s-a întâmplat şi acum. Fetele şi-au primit banii joi. Ziua de salariu este 22 aprilie, dar am decis să le dăm mai repede, înainte de Paşte”

Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL