Connect with us

DIVIZIA A1

Unul dintre cei mai buni jucători de la Volei Municipal Zalău, umilit de conducere!

Voleibalistul Gabriel Cherbeleaţă, cel care a avut o prestaţie foarte bună în acest campionat, a fost bătaia de joc din partea conducerii clubului, care i-a plătit doar o mică parte din salariul pe luna februarie. ”Mi-am primit doar 35% din bani. Am tot sunat conducerea dar nu îmi răspunde nimeni la telefon”, spune Cherbeleaţă. În situaţia sa mai există şi alţi jucători din lot, care au primit doar ”mărunţişuri” din salariul pe luna februarie


Voleiul din România s-a oprit încă din 18 martie, când Federaţia a decis îngheţarea competiţiilor interne din cauza pandemiei de coronavirus. Tot în ziua respectivă, Primăria Zalău a suplimentat bugetul cu 450.000 de lei la Volei Municipal, bani din care conducerea urma să achite toate restanţele faţă de Federaţie, furnizori şi mai ales faţă de jucători. Din păcate, acest lucru nu prea s-a întâmplat, în condiţiile în care gruparea de sub Meseş mai are încă datorii de peste 10.000 de euro la FRV, dar şi restanţe faţă de jucători.

În mod normal, jucătorii de la Volei Municipal Zalău trebuiau plătiţi până la data de 20 martie, când au fost la dispoziţia echipei, însă mulţi dintre ei nu au apucat să îşi vadă toate drepturile nici măcar pe luna februarie.

De un astfel de tratament a avut parte până şi Gabriel Cherbeleaţă, care a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipă.

Internaţionalul a fost bătaia de joc din partea conducerii, care i-a plătit doar o mică parte din salariul pe luna februarie. La fel ca şi alţii colegi a rămas cu promisiuni, care se pare că nu mai sunt onorate de către preşedintele Vasile Coţa.

”Îmi pare rău că nu mai sunt în zonă, fiindcă mergeam la ei la poartă să îmi cer drepturile”

Pe 20 martie au plecat de la Zalău jucătorii de la Volei Municipal, când şi-au văzut şi o parte din banii pe luna februarie. Mulţi au plecat cu restanţe, dar cu promisiuni că îşi vor lua toţi banii.

”Practic, contractele s-au suspendat în 16 martie şi în mod normal ar trebui să fim plătiţi până la data respectivă, dar cum nu am primit toţi banii pe februarie, ce aşteptări să mai avem pe luna martie. Promisiuni că vom primi banii au tot fost. Am plecat de la Zalău, pe 20 martie şi ne-a fost promis că vom primi banii luni, pe 23 martie. A trecut aproape o lună de atunci şi poate va mai trece mult timp. Nici nu ştiu dacă îi voi mai primi. Conducerea şi-a cam bătut joc de unii jucători. Îmi pare rău că nu mai sunt în zonă, fiindcă mergeam la ei la poartă să îmi cer drepturile”, a spus Cherbeleaţă.

Oricum, voleibaliştii sunt cei mai afectaţi sportivi în această perioadă, în condiţiile în care campionatul s-a terminat cu două luni mai repede. Astfel, din cele 10 luni în care trebuiau să fie remuneraţi, jucătorii au primit banii doar pe 6 luni şi jumătate, iar unii mai norocoşi au primit pe întreaga lună februarie.

“Fiind această forţă majoră, nu sunt absurd să cer banii până la finalul lunii mai, până când aveam contract. Voiam doar să îmi primesc banii care îi aveam de luat până în momentul în care s-a oprit campionatul. Putea să ne bage în şomaj tehnic, dar nici măcar asta nu au făcut. Doar Dinamo am auzit că şi-a trimis jucătorii în şomaj tehnic. Probabil la volei este mai dificil, fiindcă campionatul s-a încheiat nu s-a suspendat. Nu cunosc mai multe detalii”, spune jucătorul.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 15 aprilie.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1