Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău are dreptul de a se înscrie în Cupa Challenge

Fosta campioană poate participa în sezonul viitor al cupelor europene în a treia competiţie valorică, după ce s-a clasat pe locul 4 în Divizia A1


În istoria celor de la Volei Municipal Zalău, echipa a fost de două ori în afara podiumului şi de fiecare dată s-a întâmplat sub conducerea lui Vasile Coţa.

Sezonul 2017 – 2018 a fost primul în care gruparea de sub Meseş a terminat pe locul 4, iar această clasare modestă s-a înregistrat şi în stagiunea 2019 – 2020. De data aceasta, Volei Municipal Zalău se afla pe locul 4 în momentul îngheţării campionatului, însă trebuie precizat că ar mai fi avut şanse măcar la locul 3.

Asta în condiţiile în care era la patru puncte în spatele celor de la Dinamo, iar din play-off mai erau de disputat 8 runde. Până la urmă, Federaţia a luat în considerare clasamentul existent, iar sălăjenii trebuie să se obişnuiască cu ideea că a avut un sezon ratat.

Totuşi, acest loc 4 dă posibilitatea celor de la Volei Municipal Zalău să se înscrie în Cupa Challenge.  Pentru sezonul 2020 – 2021 al cupelor europene, Confederaţia Europeană de Volei a anunţat că România are atribuite patru locuri la volei masculin. Un loc este în preliminariile Ligii Campionilor, competiţie în care va participa campioana Arcada Galaţi, iar ocupanta locului 2, SCMU Craiova, are dreptul de a participa în Cupa CEV.

Dinamo şi CS Volei Municipal ar urma să participe în viitoarea ediţie a Cupei Challenge, ce va începe în luna octombrie.

Ar fi pentru al patrulea an la rând când Volei Municipal ar lua contact cu ultima competiţie europeană ca şi valoare. La ultimele două participări, Zalăul a ajuns până în optimi.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1