Connect with us

Ştiri din Sălaj

SPARTANII au ajuns la Zalău!


La iniţiativa lui Cosmin Paşca, în urbea de la poalele Meseşului a luat fiinţă Spartan Race Training Group, un grup care se bucură de antrenamente intense, pregătire corespunzătoare de trei ori pe săptămână. Toate acestea pentru a fi în formă maximă când participă la curse de alergare cu obstacole, de tip Spartan Race


În ultima perioadă, a luat amploare un nou fenomen, este vorba despre Spartan Race, un brand internaţional şi care de câţiva ani este prezent şi în ţara noastră. Este vorba despre o cursă de alergare cu obstacole pe diferite distanţe de 5 km, 13 km şi 21 km. Cel mai lung traseu are şi cele mai dificile şi numeroase obstacole.

În acest brand, România face parte din Europa Centrală, alături de Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia. Cât despre grupuri de pregătire, este permis doar un singur grup într-un oraş.

De ceva vreme şi Zalăul a intrat pe harta Spartan Race, graţie lui Cosmin Paşca, cel care a avut iniţiativa de a forma grupul Spartan Training Group Zalău.

„Eu am participat la câteva curse înainte să formez grupul oficial. Sunt antrenor de mai mulţi ani, iar cu sportul cochetez de la 6 ani. Avem în grup peste 20 de membri activi care participă la minim două antrenamente pe săptămână”, ne-a spus Cosmin Paşca.

Pregătire cu “noaptea în cap”

Să spunem că “spartanii” din Zalău se pregătesc de trei ori pe săptămână, miercuri şi vineri de la ora 5.15 dimineaţa, iar duminică, antrenamentul începe de la ora 8.30.

Momentan, aceştia se pregătesc prin parcuri şi pe şosea, însă, în curând acest lucru se va schimba.

„În curând o să deschid un complex sportiv unde se va antrena şi acest grup. Antrenamentele sunt specifice curselor de spartan, în care ne axăm atât pe alergări pe diferite distanţe, cât şi pe forţă specifică pentru a face faţă obstacolelor. Antrenamentele nu sunt pentru începători, mă refer că trebuie să ai o minimă condiţie fizică”, spune liderul spartanilor.

În prezent, în grupul spartanilor se află persoane cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi 52 de ani, decana de vârstă fiind o doamnă. Cei care doresc şi care cred că pot face faţă antrenamentului, pot să se alăture liniştit.

„Pentru fiecare antrenament, eu creez un eveniment pe facebook pe pagina oficială Spartan Training Group Zalău. Ca să participi la antrenamente, trebuie să te înscrii la eveniment. Avem un grup de membri activi în care eşti introdus după ce participi la minim trei antrenamente. Membrii activi ai grupului au reduceri la înscrierea în competiţii”, ne-a declarat Cosmin Paşca.

Cosmin Paşca, liderul “spartanilor” din Zalău: “Avem planuri mari pe viitor”

În acest an, spartanii de la poalele Meseşului sunt înscrişi la mai multe competiţii, atât în ţară, cât şi în străinătate. De fapt, în perioada 4 – 5 aprilie ar fi trebuit să participe la o competiţie la Veszprem (Ungaria), unde erau înscrişi 16 sportivi din Zalău.

Din cauza pandemiei de coronavirus, competiţia a fost anulată.

Următoarele competiţii la care sunt înscrişi spartanii zălăuani sunt cele de la Cheile Grădiştei în perioada 23 – 24 mai, la Alba Iulia (25 – 26 iulie) şi Dolni Morava (Cehia), în perioada 24 – 25 octombrie.

 


”Avem planuri mari pe viitor, complexul sportiv pe care o să îl deschid o să vizeze toate categoriile de vârstă, de la copii, până la cei mai în vârstă. Visul nostru este să schimbăm percepţia şi mentalitatea oamenilor despre sport şi despre un mod  de viaţă activ şi sănătos implicit”.

Cosmin Paşca


Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 aprilie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj