Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari: ”Este o situaţie ciudată şi grea fără fotbal”


Fotbalistul zălăuan de la Sepsi se află într-o vacanţă forţată după ce tot sportul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Într-o perioadă în care fotbalul şi sportul sunt pe locul 2, Vaşvari se află acasă cu familia şi aşteaptă să treacă aceste clipe grele pentru ca fotbalul să poată reveni la viaţă. În tot acest timp, jucătorul de 33 de ani se pregăteşte individual pentru a rămâne într-o formă sportivă cât de cât bună


Fotbalul din România s-a oprit de aproape o lună, la fel şi toate ramurile sportive, ca măsură de a preveni răspândirea infecţiei cu coronavirus.

Toţi jucătorii au plecat spre casele lor şi acum aşteaptă cu nerăbdare ca această perioadă dificilă să treacă şi sportul să revină la viaţă.

În cazul fotbalului din România deocamdată se pot vorbi doar despre date fictive când şi cum s-ar putea relua campionatele, Federaţia anunţând că 16 mai este termenul cel mai apropiat pentru ca toate competiţiile să revină la viaţă.

Până la semnale clare în ce priveşte depăşirea crizei de coronavirus şi implicit de reluare a fotbalului, fotbaliştii încearcă în această perioadă să se menţină într-o formă sportivă cât mai acceptabilă, astfel că se antrenează fiecare la casele lor.

Am încercat să vedem cum este această perioadă pentru un fotbalist din Liga 1 şi ne-am îndreptat atenţia spre Gabriel Vaşvari, care îşi petrece această vacanţă forţată cu familia, însă încearcă să se pregătească cum poate mai bine.

”Este o situaţie ciudată şi grea fără fotbal, dar acum sănătatea este pe primul loc. Eram obişnuit cu un program de antrenamente, cu jocuri, dar acum totul s-a schimbat. Mă antrenez şi acum, prin casă sau prin curte, dar nu este totuna ca şi când ne antrenam în colectiv. Totul este diferit, dar sper să ieşim cu toţii sănătoşi din această situaţie”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari.

”Îmi este greu să cred că vom putea juca fotbal prin 15 mai”

Dacă toate competiţiile fotbalistice s-ar putea relua în jurul datei de 16 mai, atunci echipele ar trebui să revină la treabă din finalul lunii aprilie, pentru a se pregăti măcar câteva săptămâni.

Însă, o astfel de variantă pare greu de crezut că se va putea întâmpla, în condiţiile în care, în România, cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta.

”Mi-e greu să cred că se va putea juca fotbal prin 15 mai. Din ce văd că spun specialiştii, vârful acestei pandemii ar fi în jurul Paştelor. Ca să reînceapă fotbalul prin luna mai, ar trebui să ne pregătim din a doua jumătate a lunii aprilie, dar nu cred că este posibil. Dacă toată luna aprilie stăm acasă, ar fi o lună şi jumătate de pauză şi ar fi cam greu ca după două săptămâni să se reia campionatul. Ne trebuie pregătire şi meciuri amicale ca să ne intrăm în ritm. Este o situaţie complicată şi vom vedea ce măsuri va lua Federaţia”, a mai spus Vaşvari.

În condiţiile în care din acest campionat al Ligii 1 au mai rămas de jucat opt etape din play-off şi 12 din play-out, Gabriel Vaşvari se aşteaptă la un ritm infernal la reluarea competiţiei.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 aprilie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL