Connect with us

Ştiri din Sălaj

Situația infecțiilor cu coronavirus e în faza de transmitere locală și în România încă nu există o situație epidemică extinsă

În județul Sălaj, astăzi, 12 aprilie 2020, se află în carantină 238 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 916 persoane.

Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Institutul Național de Sănătate Publică a efectuat o analiză rapidă a cazurilor confirmate cu infecție Covid-19 în România în perioada 26 februarie – 5 aprilie 2020.

În perioada menționată, au fost confirmate 4.051 cazuri de infecție cu Covid-19, din care 181 decese.

Primul caz de infecție confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie 2020, iar în următoarele două săptămâni s-a menținut caracterul sporadic al bolii, fiind confirmate câte 1-2 cazuri zilnic.

Din 10 martie numărul zilnic de cazuri confirmate urmează un trend ascendent, cu o medie de 55 de cazuri/zi în săptămâna 16-22 martie, 200 cazuri/zi în săptămâna 23-29 martie, ajungând la o medie de 300 cazuri/zi în ultima săptămână, arată autoritățile.

Observațiile analizei:

– Ponderea cazurilor de import este în continuă scădere.

– Ponderea cazurilor fără link epidemiologic identificat este crescută în județele în care s-au înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână (Suceava, București, Timiș și Neamț)

– Ponderea scăzută de probe pozitive arată că situația infecțiilor este în faza de transmitere locală și încă nu există o situație epidemică extinsă

– Fatalitatea ridicată în cadrul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani cu boli cronice asociate este comparabilă cu cea înregistrată în celelate țări afectate. Decesele din aceste grupe de vârstă au fost înregistrate la persoane spitalizate, sau aflate în centre de îngrijire sau dializă, ceea ce impune suplimentarea măsurilor de prevenire a infecției în aceste instituții

– Detectarea de cazuri în toate grupele de vârstă, asociate cu transmiterea locală, impun pentru următoarea perioadă menținerea și respectarea la nivel individual a măsurilor de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii bolii.

Analiza completă aici: http://www.cnscbt.ro/…/1643-analiza-cazuri-confirmate-pana-…


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj

#SolidaripentruSălaj #Fiiresponsabil #vafibine

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj