Connect with us

BOX

Paul Magdaş, multiplul medaliat de la CSM Zalău: “Mi-e dor de ring”


Unul dintre cei mai promiţători pugilişti ai Sălajului se află în izolare la domiciliu. Chiar şi în această perioadă, el se gândeşte la meciuri oficiale şi la competiţii, aşa că se pregăteşte cât de bine poate pentru ca în momentul în care situaţia va reveni la normal, să fie pregătit


Chiar dacă este mic, judeţul Sălaj nu a dus niciodată lipsă de talente, indiferent de domenii, iar unul dintre marile talente din prezent este Paul Magdaş, un pugilist descoperit de Ioan Popa şi care se pregăteşte în prezent sub îndrumarea lui Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea la secţia de box de la CSM Zalău. Graţiei seriozităţii, muncii şi rezultatelor, sălăjeanul a ajuns şi la lotul national al României, fiind remarcat în ring de renumitul Relu Auraş.

Indiferent la categoria de vârstă la care a boxat, Paul Magdaş a fost mereu la înălţime şi a reuşit să urce pe podium.

După ce a acumulat multiple medalii la Campionatele Naţionale şi Cupa României la cadeţi şi juniori, în 2018, sportivul descoperit de Ioan Popa avea să câştige medalia de AUR la Cupa României şi la tineret.

Au urmat de asemenea medalii de argint la Campionatele Naţionale, cu menţiunea că în finala Naţionalele din 2019 nu a putut boxa din cauza unei accidentări.

Oricum, aceste prestaţii l-au propulsat spre lotul national, iar Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea îşi puneau mari speranţe în Paul Magdaş pentru obţinerea unei medalii preţioase la Campionatul Naţional de Seniori U22, ce urma să aibă loc chiar la Zalău, în perioada 25 – 30 mai. În funcţie de cum decurge situaţia pandemiei de coronavirus se va şti dacă va mai avea loc sau va fi reprogramat.

 

Paul Magdaş: “Mereu sunt cu gândul la competiţii şi că trebuie să mă pregătesc foarte bine”

Deocamdată, toate competiţiile sportive sunt suspendate, iar toţi sportivii se pregătesc de acasă, aşa cum este şi cazul lui Paul Magdaş.

“Perioada asta de pauză o văd destul de neplăcută pentru că urmau meciuri importante, mai ales că la Zalău era programat Campionatul de Seniori U22. Nu ştiu cum va fi până la urmă şi când se va termina această pandemie, cred că va fi reprogramat totul. Începusem cu exerciţii de forţă şi alergări lungi, dar acum nu mai prea am ocazia cu restricţiile acestea, dar fac exerciţii acasă. Mi-e dor de ring, acest dor nu o să îmi dispară niciodată, mereu mă gândesc la ce va urma. Dacă nu pot să mă pregătesc fizic la maxim, psihicul îmi este mereu acelaşi. Sper să se termine cât mai repede”, spune Paul Magdaş.

Chiar dacă se pregăteşte de acasă, comunicarea cu antrenorii este cea mai importantă şi vorbeşte zilnic cu aceştia pentru un plan de exerciţii, deoarece pregătirea trebuie să continuie, după cum spune tânărul pugilist.

”Comunicăm mereu cu antrenorii şi în fiecare zi avem un plan de exerciţii. Nu se compară cu pregătirea din sală, dar ne descurcăm. Până va trece această perioadă trebuie să ne pregătim în continuare, cum putem”, ne-a spus elevul lui Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea.

Fără îndoială este o perioadă dificilă şi care ne ţine cumva departe de ceea ce ne place să facem, dar, sănătatea este pe primul loc. Lui Magdaş îi lipseşte sala de box, dar şi competiţiile oficiale. Dar, până la reluarea acestora, continuă să se pregătească cât mai bine în speranţa că situaţia va reveni la normal cât mai curând.


”În această perioadă îmi lipseşte faptul că nu mai pot merge la sală să mă pot antrena. Mereu sunt cu gândul la competiţii şi că trebuie să mă pregătesc foarte bine. Dar, cu izolarea asta cred că nu prea mai sunt şanse să fie vreo competiţie anul acesta şi nici să se reia activitatea la sală”.

 Paul MagdaşMai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 aprilie. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX