Connect with us

FOTBAL

Adrian Micaş: ”Mă consider norocos că stau la ţară şi în această perioadă pot să fac mişcare în curte”


Jucătorul din Chieşd ce evoluează la liderul ACS FC Recea duce dor de fotbal, după ce Liga a III-a ca şi toate competiţiile a fost suspendată de aproape o lună. În această perioadă, Adrian Micaş se află acasă, la Chieşd şi continuă să se pregătească în curte, pentru a rămâne într-o formă cât de cât acceptabilă


Fotbalul românesc ca şi tot sportul a fost trecut pe linie moartă, din caza pandemiei de coronavirus. Mai toate competiţiile din lume au fost suspendate pentru a preveni răspândirea infecţiei cu Covid – 19.

În cazul Ligii a III-a de fotbal, în acest an s-a disputat doar o etapă, prima din retur, care a avut loc pe 6 – 7 martie. Câteva zile după, Federaţia a oprit competiţiile şi deocamdată nu se poate şti cu exactitate data şi modul de reluare a întrecerilor.

Toţi fotbaliştii au plecat spre casele lor, dar în această perioadă grea, fiecare încearcă să se menţină într-o formă cât de cât acceptabilă prin antrenamentele care se pot face şi în casă.

În cazul sălăjeanului Adrian Micaş, care evoluează la liderul ACS FC Recea, acesta se consideră norocos în această perioadă, având în vedere că se află la Chieşd şi poate face mişcare în curte.

”Sunt acasă şi fac mişcare zilnic. Din acest punct de vedere mă consider norocos că stau la ţară şi pot să fac mişcare în curte. Dar, nu este tot una ca şi cum ai putea face antrenamente comune, pe teren şi cu mingea. Prin diferite tipuri de exerciţii încerc să mă menţin în formă. Fac multe abdomene şi exerciţii izometrice”, ne-a declarat Adrian Micaş.

Sălăjeanul duce dor de fotbal şi speră ca această perioadă grea să treacă cât mai repede.

”Cel puţin pentru mine, această perioadă este un adevărat chin. Îmi este dor de colegii mei şi am ajuns să îmi fie dor chiar şi de antrenamentele fizice. Nu credeam că voi zice asta vreodată. Sper din tot sufletul să revină cât de repede fotbalul. Cred că toţi fotbaliştii şi iubitorii fotbalului îşi doresc acest lucru”, ne-a declarat Adrian Micaş.

”Pentru noi ar fi benefic continuarea campionatului cu un play-off”

Luna aprilie este compromisă în ceea ce priveşte reluarea activităţii fotbalistice din România şi la fel pare şi luna mai, în condiţiile în care cel mai probabil starea de urgenţă se va prelungi cu încă 30 de zile.

În aceste condiţii, antrenamentele s-ar putea relua doar după 15 mai, iar meciurile oficiale ar putea reveni doar la început de iunie. Astfel, Federaţia Română de Fotbal se gândeşte acum la alte scenarii pentru terminarea competiţiei, iar în cazul Ligii a III-a s-a luat în calcul continuarea campioantului cu un play-off între primele 8 echipe şi un play-out între ultimele 8 clasate.

”Având în vedere faptul că noi am pierdut puncte cu echipe care în momentul de faţă nu se află în primele 8, eu zic că ar fi benefic pentru noi disputarea unui play-off, deoarece ne mobilizăm mai bine când jucăm cu echipe care sunt mai aproape de noi. Mi-aş dori ca acest campionat să continue cu un play-off, deoarece dacă am fi nevoiţi să jucăm restul etapelor din retur, ar trebui să se programeze meciuri din trei în trei zile. S-ar acumula oboseala şi nu se ştie de ce echipe te poţi încurca”, spune Adi Micaş.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 8 aprilie

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL