Connect with us

ARTE MARTIALE

Călin Marincaş – multiplu campion mondial la karate tradiţional: “Lucrurile simple din viaţa noastră ne aduc fericirea”


Preşedintele de la CS Seiko Zalău îşi petrece timpul acasă, alături de familie şi învaţă lucruri noi, cum ar fi să gătească, să se joace cu copiii săi tot felul de jocuri, însă nu uită nici de antrenamente. Din această săptămână, sensei Călin Marincaş va începe antrenamente online cu elevii săi


Călin Marincaş aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai emblematici sportivi ai judeţului Sălaj. Karateka este multiplu campion naţional, european şi mondial şi a făcut cinste judeţului nostru de fiecare dată când a participat la competiţii de rang înalt, fiind ani la rând cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj.

Graţie reputaţiei sale, sportivul a fost invitat în Statele Unite ale Americii pentru o reprezentaţie la Campionatul Naţional, dar şi în India, la “Ultimate Karate League”, alături de cei mai buni karateka din lume.

Totuşi, în ultima perioadă a lăsat-o mai moale cu cariera de sportiv şi s-a axat mai mult pe partea de antrenorat. Aşa se facă că, în anul 2017, Călin Marincaş şi-a înfiinţat propriul club – CS Seiko Zalău, acolo unde predă copiilor tainele artele marţiale. Activitatea clubului a fost una intensă şi rezultatele au început să apară încă de la primele competiţii.

În paralel, Călin Marincaş este şi profesor de educaţie fizică şi  sport, iar în acest an trebuia să susţină examenul pentru titularizare. Însă, nu se ştie dacă acesta se mai ţine, deoarece pandemia de coronavirus a dat totul peste cap. Cu toate acestea, Marincaş se pregăteşte în continuare, pentru a fi în „cea mai bună formă” în momentul examenului, aşa cum o făcea de fiecare dată înaintea competiţiile de karate.

În această perioadă, multiplul campion mondial la karate se bucură de timp petrecut în familie, alături de soţie şi copii şi se pregăteşte să înceapă şi antrenamente online cu elevii săi. Cu toate că are un palmares de invidiat şi un pachet de cunoştinţe vaste, unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai judeţului mai are câte ceva de învăţat, astfel că acesta primeşte lecţii de… gătit.

„În perioada asta stau în casă, ies foarte puţin, doar după strictul necesar. Timpul îl petrec antrenându-mă, cu copiii, jocuri de tot felul, pe unele mi le-am reamintit, învăţ de la soţie să gătesc, ceea ce nu mă vedeam făcând. Mă antrenez zilnic, în special la condiţia fizică, mai citesc pentru examenul de titularizare, dar să văd dacă se va mai ţine. Zilele acestea o să încep şi antrenamentele online cu elevii ca să mai salvăm ce se poate în perioada aceasta”, ne-a declarat Călin Marincaş.

Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, nu este nicio urmă de îndoială. Dar, cu toate acestea, actuala perioadă o putem cataloga şi ca o experienţă din care încercăm să luăm ceva pozitiv, oricât de greu ni s-ar părea acest lucru. Întrebat fiind dacă putem lua ceva pozitiv şi toată nebunia aceasta, Călin Marincaş a oferit un răspuns simplu, pentru că lucrurile simple, de cele mai multe ori sunt cele mai valoroase.

“Eu zic că, pozitiv din tot ce se întâmplă acum, ar fi aprecierea lucrurilor simple din viaţa noastră care adunate, de fapt, ne aduc fericirea”, spune karateka.

”Îmi fac şi planuri pe viitor în speranţa că ne va ajuta Dumnezeu să trecem cu bine peste această perioadă. Dacă ar fi să luăm ceva pozitiv din situaţia în care suntem, eu zic că ar fi aprecierea lucrurilor simple din viaţa noastră care adunate, de fapt ne aduc fericirea. Eu mă bucur că sunt sănătos, la fel şi familia mea”, a spus Călin MARINCAŞ, preşedinte CS  Seiko Zalău.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE