Connect with us

FOTBAL

Ioan Gurzău: “O campioană nu poate fi omologată dacă nu a disputat minim 22 de jocuri”


Preşedintele Liderului din Liga a IV-a spune că îngheţarea campionatului nu ar fi o soluţie şi nu s-ar putea desemna campioana, deoarece ar trebuie să se joace minim 22 de jocuri. Astfel, oficialul de la Sportul Şimleu speră ca etapele rămase de jucat să se dispute chiar dacă ar urma un program infernal, cu câte două runde pe săptămână


La nivelul fiecărei ligi se discută despre posibilităţile de reluare a campionatelor, iar în cazul Ligii a IV-a Sălaj, situaţia este şi mai delicată.

S-au disputat 14 etape, iar Sportul Şimleu şi Rapid Jibou au jucat câte 13 jocuri până acum, astfel că niciuna dintre cele două echipe nu poate fi desemnată campioană dacă întrecerea s-ar îngheţa, din cauză că nu s-au jucat numărul minim de meciuri. Preşedintele Ioan Gurzău, un om de fotbal şi un specialist al regulamentelor a explicat în detaliu această situaţie.

“Conform regulamentului FRF, o campioană nu poate fi omologată dacă nu a disputat minim 22 de jocuri. Din start, varianta de îngheţare a campionatului în Sălaj nu este o soluţie. Noi acum avem un clasament intermediar, nu unul final, deci în momentul de faţă nu se iau în considerare rezultatele directe. În regulamentul Federaţiei scrie clar că în cazul clasamentelor intermediare, departajarea echipelor se face pe baza golaverajului general. Însă, chiar dacă noi suntem acum pe primul loc, nu poate fi omologată o campioană dacă nu s-au jucat minim 22 de jocuri”, a spus Ioan Gurzău.

Sportul Şimleu şi-ar dori ca acest campionat să se dispute conform programului stabilit în vară, chiar dacă în această situaţie ar fi nevoie de disputatea a două etape pe săptămână.

“Probabil campionatul nu se va putea relua mai devreme de începutul lunii iunie. Cel mai fair-play ar fi să se poată termina campionatul. Eu mi-aş dori să jucăm cum s-a stabilit în vară, mai ales dacă am avea posibilitatea să jucăm şi în luna iulie. Nu ar fi o problemă dacă am juca câte două meciuri pe săptămână. Încă există posibilitatea să jucăm etapele rămase, plus acel play-off, cu etape intermediare. Cei care joacă în Liga a IV-a trebuie să ştie ce îşi asumă când participă în acest campionat. Dacă nu, atunci pot juca în Liga a V-a, unde nu ai un termen pentru a desemna campioana”, a precizat preşedintele de la Sportul.

Variantă de rezervă: Împărţirea clasamentului în două, cu şase echipe în play-off şi cinci în play-out

Dacă timpul nu va permite derularea campionatului aşa cum s-a stabilit în vară, atunci preşedintele Ioan Gurzău spune că se poate lua în calcul varianta care există la FRF în ce priveşte Liga 2 şi Liga 3. Mai exact, primele şase clasate să joace în play-off, tur-retur, iar ultimele cinci în play-out, tot tur-retur, ceea ce ar însemna 10 etape.

Însă, în cazul unei astfel de situaţii, conducătorul de la Sportul Şimleu spune că există o problemă de încălcare a regulamentului în turul de campionat, când Rapid Jibou a disputat meciul cu AS Chieşd pe teren propriu, deşi trebuia să joace la Chieşd!

“S-ar putea juca un play-off cu primele şase clasate, iar ultimele cinci să joace în play-out. O discuţie de genul a fost pentru Liga 2 şi Liga 3. În situaţia dată, Sportul Şimleu şi Rapid Jibou ar pleca de pe picior de egalitate. Însă, în acest campionat avem o problemă, deoarece Rapid Jibou a jucat în tur pe teren propriu meciul cu AS Chieşd, şi trebuia să îl joace la Chieşd, iar regulamentul nu le permite aşa ceva. Regulamentele sunt clare şi nu există cale de interpretare. Ca să apelăm la o astfel de variantă cu play-off între primele şase şi play-out între ultimele cinci, Comitetul Executiv trebuie să omologheze actualul clasament, dar atunci oricine poate să conteste jocul dintre Rapid Jibou şi AS Chieşd care nu s-a disputat regulamentar şi să se dea pierderea jocului pentru ambele echipe”, a precizat Ioan Gurzău.

În cazul în care se va apela la alt sistem, antrenorul George Zima este şi el de părere că trebuie găsită o variant care să nu avantajeze într-un fel sau altul o echipă.

“Ideal ar fi să putem juca toate etapele, dar dacă nu se va putea trebuie găsită o cale de mijloc, măcar primele patru să mai joace între ele. Poate ar fi o variantă ca Rapid Jibou şi Sportul Şimleu să joace o finală, fie tur-retur sau un joc pe teren neutru.Legat de celelalte echipe din a doua parte a clasamentului, nu cred că ar fi o problemă, fiindcă de retrogradare nu se pune problema. Am înţeles că nu va cădea nimei”, a spus George Zima.

 

Mai multe amănunte despre acest subiect, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 1 aprilie

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL