Connect with us

ATLETISM

Olimpiada de la Tokyo a fost amânată cu un an. S-a stabilit noua perioadă de disputare

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul sportiv ce trebuia să se desfăşoare în perioada iulie – august 2020 în capitala Japoniei, a fost amânat cu un an de zile şi astfel, Olimpiada se va desfăşura în 2021, însă îşi va păstra denumirea de Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020


Invevitabilul s-a produs. Deşi autorităţile au insistat ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare conform programului, adică în perioada 24 iulie – 9 august 2020, în cele din urmă, Comitetul Internaţional Olimpic a făcut anunţul aşteptat de multă lume. Astfel, Jocurile Olimpicce de la Tokyo au fost amânate cu un an de zile. Prin urmare, Olimpiada va avea loc în capitala Japoniei în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, Comitetul de organizare Tokyo 2020, Guvernul Japoniei şi conducerea metropolei Tokyo au căzut de acord luni asupra noilor date de disputare a Jocurilor Olimpice. Jocurile Paralimpice vor avea loc în capitala Japoniei în perioada 24 august – 5 septembrie 2021, acolo unde speră să se califice şi sălăjeanul Alex Bologa – medaliat cu bronz la judo, la Olimpiada de la Rio, din 2016.

Această decizie de a amâna Jocurile Olimpice a venit în urma unei video-conferinţe susţinute de Thomas Bach – preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic şi Abe Shinzo – prim-ministrul Japoniei şi a venit pe fondul pandemiei de coronavirus. De precizat este faptul că deşi se vor disputa în 2021, Olimpiada îşi va păstra numele de Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

”Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranţă în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găseşte lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020”, se arată într-un comunicat al Comitetului Internaţional Olimpic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM