Connect with us

FOTBAL

Liga a IV-a Sălaj, în ”ceaţă”. Şanse aproape nule ca întrecerea să decurgă conform programului!

Din sezonul regulat mai trebuiau să se joace opt etape, dar şi un play-off cu alte şase runde. Însă, în condiţiile în care nicio competiţie de fotbal nu se poate relua mai devreme de 16 mai, pare imposibil de crezut că Liga a IV-a îşi va putea păstra acest program


Întreg fotbalul este stopat, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

În această situaţie se află şi competiţiile organizate de AJF Sălaj. La prima vedere, cea mai afectată pare a fi Liga a IV-a, campionat ce urma să se încheie undeva la începutul lunii iunie.

După ce toate competiţiile au fost stopate de FRF, se vor putea juca meciuri inclusiv în luna iunie. Chiar şi aşa, pare greu de crezut că Liga a IV-a Sălaj ar putea să decurgă conform programului stabilit în vara trecută.

Din Liga a IV-a au mai rămas de jucat opt etape din sezonul regulat, apoi un play-off, cu alte şase runde. Aceasta, în condiţiile în care în faza superioară a campionatului urmau să se califice primele patru clasate.

Practic, ar mai fi de disputat 14 etape, iar forul condus de Daniel Sabou se gândeşte acum la o altă metodă de terminare a competiţiei.

Până una alta, AJF Sălaj aşteaptă semnale clare dinspre Federaţia Română de Fotbal, cea care va decide cu exactitate data reluării competiţiilor, în funcţie şi de situaţia epidemiei de COVID – 19.

Unele Federaţii au şi decis îngheţarea campionatelor, însă, pentru moment, FRF nu ia în considerare acest lucru.

Sportul Şimleu este pe locul 1 în momentul întreruperii campionatului, la egalitate de puncte cu Rapid Jibou, dar şimleuanii au un golaveraj mai bun.

Deocamdată, echipa antrenată de Emil Ionaş ar avea însă avantajul meciurilor directe, după ce în tur a câştigat cu 3 – 1, iar în returul de la Şimleu, Sportul s-a impus doar cu 2 – 1.

“Aşteptăm şi noi să vedem ce decizii se iau la Federaţia Română de Fotbal şi în funcţie de asta vom adopta şi noi decizii la nivelul campionatelor pe care le organizăm. Nu putem decide noi de capul nostru cum şi când se va relua Liga a IV-a şi Liga a V-a. Sunt tot felul de variante, să modificăm programul, astfel încât să ne încadrăm în termenul care va fi stabilit de FRF pentru desemnarea campioanei. După ce vom şti cu exactitate toate aceste date vom anunţa şi noi echipele. Pare greu de crezut că Liga a IV-a poate continua la fel cum era stabilit, fiindcă  mai repede de luna mai nu se poate relua. La acest nivel e foarte greu să programăm etape intermediare. Toate judeţele se confruntă cu astfel de probleme”

Daniel Sabou – preşedinte AJF Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL