Connect with us

FOTBAL

ULTIMA ORĂ. Fotbaliștii de la SCM Zalău au intrat în şomaj tehnic

În această dimineaţă, conducerea clubului a suspendat contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă


Având în vedere situaţia delicată în care ne află din cauza pandemiei de coronavirus şi faptul că toate competiţiile sportive sunt întrerupte, la SCM Zalău a avut loc o şedinţă, iar conducerea clubului a informat faptul că a suspendat contractele jucătorilor, aceştia urmând să intre în şomaj tehnic.

“Comunicat din partea S.C.M. Zalău cu privire la suspendarea activității sportive

Sport Club Municipal Zalau traversează o perioada foarte dificilă, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Sport Club Municipal Zalău a întrerupt activitatea secției de fotbal, sănătatea sportivilor și a iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere prevederile Ordonanțelor militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica starea de urgență. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.

Trebuie să avem răbdare și înțelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate și, suntem siguri, că vom ieși învingători și din această teribilă încercare.

Conducerea S.C.M. Zalău”, se arată în comunicatul celor de la SCM Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL