Connect with us

Ştiri din Sălaj

De mâine, Armata iese în stradă şi în Sălaj pentru combaterea COVID-19

Prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, anunţă că de mâine, 26 martie, Armata va fi prezentă în stradă pentru activităţi de pază şi ordine publică


În plină pandemie de coronavirus, Guvernul României a luat mai multe decizii privind restricţiile de deplasare pe perioada stării de urgenţă, astfel că este interzisă deplasarea atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Echipajele Poliţiei Române, Jandarmeria şi Poliţia Locală aplică amenzi ursturătoare persoanelor care nu respectă măsurile adoptate de Guvern.

Mai mult, pentru a preveni răspândirea virusului şi pentru combaterea COVID-19, a fost cerut sprijinul Armatei Române, care şi-a scos soldaţii şi blindatele pe străzile din România, în încercarea de a ţine criza creată de coronavirus sub control.

Deja circulă în mediul on-line, mai multe fotografii şi videoclipuri din diferite oraşe, cu militari care stau cu puşca în mână sau cu blindate ale Armatei pe străzi.

Prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a declarat pentru Ştirile din Sălaj că o astfel de măsură va fi aplicată şi în judeţul nostru, începând cu ziua de mâine.

“Am avut o video conferinţă azi cu reprezentanţii unităţilor militare din Sălaj şi mâine se va stabili exact ce atribuţii vor prelua. Armata se va implica în activităţi de pază şi ordine publică, iar până mâine o să le fie stabilite / definite atribuțiile pe care le pot prelua de la alte instituții”, a declarat prefectul Virgil Ţurcaş.

 

Începând de azi, 25 martie, de la ora 12.00, au fost create mai multe filtre la intrările şi ieşirile din Municipiul Zalău, formate din poliţişti şi jandarmi, care controlau şi verificau fiecare autoturism aflat în mişcare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj