Connect with us

Ştiri din Sălaj

Şeful Poliţiei din Sălăj, Mihăilă, a refuzat acordarea concediului medical

Un nou scandal în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj. Inspectorul şef, Florin Marius Mihăilă este acuzat de Sindicatul Europol că face abuz de putere!


Se spune că în situații limită ajungi să cunoști potențialul managerial al unui șef, însă această stare de urgență începe să ne sperie din această perspectivă. În aceste zile am asistat la unul dintre cele mai mari abuzuri săvârșite de un inspector șef împotriva unui subaltern.

Este vorba despre fapta săvârșită de cms. șef Mihăilă, „șeful la IPJ Sălaj”, cel despre care v-am dezvăluit în urmă cu câteva zile că oprește ilegal autoturisme pe stradă, deși nu are calitatea de „polițist rutier”, și care nu a aprobat concediul medical al unui polițist din subordinea sa. Ceva firesc, ne veți spune! Că nu sunt supuse aprobării concediile medicale, dar pentru cms. șef Mihailă, până și medicii specialiști sunt supuși cenzurii lui.

În aceste zile, un polițist s-a prezentat la medicul specialist acuzând probleme respiratorii. În urma consultului, medicul a apreciat că se impune să îi acorde un număr de 3 zile de concediu medical pentru a rămâne la domiciliu, în repaus, diagnosticul fiind de „cod 503 – infecții acute ale căilor respiratorii superioare cu localizări multiple și neprecizate”.

În ciuda acestui diagnostic, în momentul în care colegul nostru a transmis concediul medical conducerii IPJ Sălaj, cms. șef Mihăilă, având și titlul de doctor, probabil în plictiseala care îl încerca la birou, și-a aplicat el cunoștințele inexistente de medicină și a pus rezoluția pe înscris: „NU SE APROBĂ” în dreptul secțiunii „Văzut, Conducerea unității”.

Păi domnule „doctor” Mihăilă, dacă nici atunci când ai desenată rubrica și scrie „Văzut” nu știi ce ai de făcut și faci pe Dumnezeu, atunci ce să mai vorbim despre adevăratul „act managerial” pe care trebuie să ți-l exerciți?! E clar că lui Mihăilă îi este greu să facă pe inspectorul șef, pentru simplu motiv că în viața lui profesională nu a ocupat niciodată o funcție de conducere operativă.

Dar nici nu putem să înțelegem ce a fost în capul lui când a scris că nu aprobă un concediu medical. Faptul că el are impresia că poate dispune asupra sănătății unui polițist, peste opinia de specialitate a unui medic, ne cam sperie.

Prin faptele, acțiunile și atitudinile lui prin care se crede „mai superior” decât tot ceilalți, ne face să ne întrebăm dacă nu reprezintă un pericol pentru instituție. Însă de această dată, prin gestul său apreciem că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de „abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi”, fiind evidentă vătămarea dreptului la ocrotirea sănătății prevăzut de Constituția României. Am sesizat în acest sens conducerea Poliției Române, urmând să se dispună măsurile legale în acest caz.

Articol publicat de Sindicatul EUROPOL

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj