Connect with us

CUPA ROMANIEI

Se prelungeşte starea de suspendare a competiţiilor de minifotbal 

Având în vedere evoluţia situaţiei privind răspândirea virusului COVID – 19, Comitetul Executiv al FMR a decis să prelungească termenul de suspendare a tuturor competiţiilor până pe data de 16 aprilie


Competiţiile din cadrul Campionatului de Minifotbal Onix ofereau o bună posibilitate pentru iubitorii sportului şi al minifotbalului de a petrece timpul liber şi de a putea evolua într-o competiţie oficială.

Astfel, la Bazele Sportive Onix din Zalău erau angrenaţi sute de jucători, delegaţi, conducători şi arbitiri, toţi fiind acum într-o pauză forţată din cauza pandemiei creată de virusul COVID – 19.

În urmă cu două săptămâni, Comitetul Executiv al FMR a decis ca toate competiţiile din România să fie suspendate până pe 23 martie, dar, având în vedere evoluţia situaţiei privind răspândirea virusului COVID – 19 şi a declarării stării de urgenţă, Comitetul Executiv a luat noi decizii.

Astfel, conducătorii minifotbalului românesc au decis prelungirea termenului de suspendare a competiţiilor organizate sub egida FMR, până pe data de 16 aprilie.

Decizia a fost adoptată şi în Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj, unde va  exista în continuare o vacanţă forţată până la data respectivă.

De asemenea, Comitetul Executiv a decis şi prelungirea termenului limită pentru efectuarea de transferuri pe site-ul oficial FMR, programat anual la data de 1 aprilie. Noul termen la care se va bloca site-ul FMR pentru transferuri şi legitimări este cel de 7 zile din momentul reluării competiţiilor, aici vorbind de data care urmează a fi anunţată oficial.

Şapte etape rămase de jucat din Superligă şi alte trei in play-off!

Superliga ”Fan Courier” este cea mai importantă întrecere organizată la bazele sportive Onix, iar la final de campionat, primele clasate urmează să reprezinte judeţul la turneele finale.

Din ediţia 2019 – 2020 a Superligii au mai rămas şapte etape de disputat din sezonul regulat, după care primele patru clasate trebuie să intre în play-off, acolo unde mai urmau să se joace trei runde.

Practic, ar mai fi de jucat 11 runde, însă există posibilitatea ca întrecerea să sufere modificări, ca şi la alte competiţii, pentru ca Superliga să se termine cât mai repede, iar apoi să se poată face loc turneelor finale.

”Scenariile de finalizare a campionatului le vom analiza în momentul în care vom avea o dată certă de reluare. Sistemul/ formula de finalizare se va lua în funcţie de data de începere”, ne-a fost comunicat din partea organizatorilor de la Campionatul de Minifotbal Onix.

După 11 etape, Dia Guard Cipricom este lider, cu două puncte avans faţă de Autovip Garden. Pe trei se află Dandonia, în timp ce ultimul loc ce duce în play-off este ocupat de Autoland Hosu.

O altă competiţie care va trimite echipe la turneele naţionale este Cupa României. Această competiţie a ajuns în Sălaj, în faza sferturilor de finală, unde s-au calificat Autovip Garden, Dia Guard Cipricom, Dandonia, UM Marisa, Michelin, Gleznele Fine, Bad Boys şi ACS Cavalerii.

Sferturile erau programate pe 17 aprilie, dar se vor putea juca doar dacă până atunci, în România se va reinstaura starea de normalitate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPA ROMANIEI