Connect with us

Ştiri din Sălaj

Administraţia locală din Chieşd a început demersurile pentru construcţia a două capele


Atât în centrul comunal, cât şi în satul Sighetu-Silvaniei, se vor construi două capele, iar primarul speră ca lucrările la cele două construcţii să înceapă din acest an. În acest sens s-a depus solicitare de finanţare la Compania Naţională de Investiţii


În secolul XXI, capelele mortuare se află printre priorităţile de investiţii a adminstraţiilor locale din mediul rural.

Există deja multe comune şi în judeţul Sălaj în care s-au ridicat astfel de construcţii, în timp ce în alte locuri se fac demersurile necesare. Şi comuna Chieşd a făcut paşi importanţi în acest sens şi a depus solicitare de finanţare la Compania Naţională de Investiţii.

Administraţia locală vrea să construiască capelă, atât în centrul comunal, cât şi în satul Sighetu Silvaniei, lângă cimitire, Primăria Chieşd având în acest sens teren la dispoziţie.

Prioritar pentru administraţia condusă de Leontin Chiş a fost asfaltarea drumurilor, proiect ce s-a finalizat în 2018, astfel că în cadrul acestui proiect şi “uliţele” care duc spre cimitir au fost asfaltate.

“Am depus pe CNI studiul de fezabilitate  pentru două capele, la Chieşd şi la Sighetu Silvaniei. Ambele vor fi lângă cimitire. Primăria avea teren, dar nu am putut să le facem până acum, până nu s-au făcut drumurile de acces”, ne-a declarat Leontin Chiş, care este optimist că lucrările la cele două capele vor începe în acest an.

“Eu cred că până în toamnă pot începe lucrările. Nu sunt construcţii foarte mari, astfel că într-un an  şi jumate se pot finaliza ambele capele”, a mai spus primarul.

Tot la Compania Naţională de Investiţii, Primăria Chieşd a depus un proiect de anvergură pentru amenajarea văilor din comună şi a afluenţilor, pe o distanţă de 15 km.

Proiectul a cărui valoare este de aproximativ 40 de milioane lei este în analiză şi ar putea primi finanţare.

Până atunci, cu bani de la bugetul local,  Primăria lucrează la curăţarea văilor pentru a preîntâmpina inundaţiile.

“Proiectul este în analiză la comisie şi este cuprins în fişa de sinteză. Avem promisiuni că se  va finanţa şi acest proiect important prin care vom amenaja văile pe o distanţă de 15 km. Până atunci, din bugetul local asigurăm curăţarea văilor şi deja s-a început la lucru pentru a evita pe cât posibil inundaţiile”, a spus Leontin Chiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj