Connect with us

Ştiri din Sălaj

Prima asociaţie din Sălaj care lucrează pentru introducerea reţelei de gaze naturale în 10 comune


Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Barcăul, din care fac parte 10 primari harnici, lucrează intens pentru introducerea gazului natural în comunele Nuşfalău, Ip, Boghiș, Plopis, Halmăşd, Valcău de Jos, Marca, Carastelec, Cămăr şi Măerişte


Ultima întalnire de lucru între cei 10 primari a avut loc miercuri, 18 martie, la Nuşfalău, unde s-a ajuns la un acord comun cu o firmă specializată care va executa măsurătorile de topo, geo, va întocmi documentaţia pentru obţinerea certificatului de urbanism, avize necesare şi va întocmi Studiu de Fezabilitate pentru implementarea proiectului Înființare distribuţie rețea de gaze naturale în comunele Nuşfalău, Ip, Boghiș, Plopis, Halmăşd, Valcău de Jos, Marca, Carastelec, Cămăr şi Măerişte.

ADI Barcăul are în componenţă 10 comune, este condusă de primarul din Nuşfalău, Radu Mate – preşedinte şi de primarul din Valcău de Jos, Ioan Roşan – vicepreşedinte.

În acest moment, după mai multe luni de analiză a ofertelor cei 10 edili au căzut de acord asupra firmei care va întocmi documentaţiile necesare pentru Studiul de Fezabilitate, care urmează să fie depus în cursul lunii mai la Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice pentru obţinerea finanţării prin programul PNDL 3.

Lucrările au început în data de 19 martie şi urmează să fie finalizate până cel târziu la mijlocul lunii mai. Acest program de finanţare este pe sistemul primul venit primul servit, astfel că ADI Barcăul are toate şansele să fie printre primele asociaţii din ţară care va aplica pentru finanţare.

Am o satisfacţie personală şi în calitate de primar şi membru în asociaţie, şi totodată sper că şi în Valcău de Jos va ajunge gazul în anii care urmează. Le mulţumesc colegilor pentru buna colaborare şi munca în echipă pentru faptul că am ajuns în acest stadiu de a ne pune cu toţii de acord asupra unei firme care să întocmească acest Studiu de Fezabilitate”.

 Ioan Roşan – primarul comunei Valcău de Jos,

vicepreşedinte ADI Barcăul

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 25 martie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj