Connect with us

Ştiri din Sălaj

Schimbare radicală în cazul sălăjencei decedate în Italia


După primele date ale raportului de expertiză criminalistică, judecătorul ce instrumentează cazul femeii din Zalău ce a murit într-un apartament din Imola arată că ar fi fost vorba doar de o <moarte naturală> şi că soţul – cel care fusese acuzat de uciderea consoartei sale – a fost eliberat din Penitenciarul Dozza din Bologna, acolo unde se afla din data de 7 martie


Pe data de 7 martie, ziarele din Peninsulă scriau că o femeie din România – mai exact o sălăjeancă în vârstă de 50 de ani – a fost ucisă  în apartamentul în care locuia cu soţul. Bărbatul a fost considerat şi suspectul principal, deşi acesta s-a declarat nevinovat încă de la început.

Cu toate acestea, magistraţii au emis pe numele sălăjeanului în vârstă de 52 de ani un mandat de arestare pentru omor, iar suspectul a fost reţinut şi transportat la Penitenciarul Dozza din Bologna.

Pe data de 10 martie, magistratul de instrucție Sandro Pecorella a validat reținerea bărbatului și a dispus arestarea preventivă în închisoare pentru infracțiunea de maltratare în familie.

Conform presei italiene, interogatoriul nu a fost posibil din cauza revoltei prizonierilor din închisoarea Dozza din Bologna, în ce priveşte lipsa măsurilor de evitare a răspândirii de coronavirus în puşcărie.

Până la urmă, la data de 13 martie, sălăjeanul a fost supus interogatoriului prin videoconferință, așa cum a explicat şi avocatul său, Ettore Cavarretta.

“În lumina primelor rezultate parțiale ale autopsiei, care favorizează o moarte naturală și alte elemente colectate de către urmărirea penală, imaginea circumstanțială a clientului meu s-a schimbat”, a spus avocatul.

“Din primele date ale raportului de expertiză criminalistică, a reieșit că femeia ar fi murit dintr-un fel de hemoragie cerebrală, probabil din cauza unei patologii anterioare. Chiar și leziunile găsite pe corpul doamnei ar fi compatibil cu căderile, care au avut loc din același motiv.  Luând în considerare aceste elemente și versiunea clientului meu, care a spus întotdeauna că nu și-a bătut soția, judecătorul a decis să-l elibereze”, a menţionat avocatul Cavarretta.

Ca urmare, pe data de 13 martie, sălăjeanul de 52 de ani se află în libertate. Ancheta continuă şi se aşteaptă rezultatul final al autopsiei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj